Strony: [1]

Tactical Stock Whip Harny&Paps

0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
  • paps
  • Newbie
  • *
Tactical Stock Whip Harny&Paps
« : Lipiec 05, 2011, 03:38:16 »

Dawno mnie tu nie było ;p
Chciałbym Wam pokazać bat, który splótł dla mnie Harny a ja dorobiłem do niego stocka. Samo body Harny pokazywał już w innym wątku. Mając na uwadzę, że to jeden z pierwszych plecionych przez Harnego biczy jestem bardzo z niego zadowolony. Pewne błędy są, ale nie rażące.
Rękojeść wymyśliłem sobie do niego raczej udziwnioną. Pomysł zrodził się podczas przeglądania książki o snajperach, co fajniejsze karabiny miały tam żłobione lufy co bardzo mi się zawsze podobało. Zrobiłem projekt i tak blisko rok błądziłem po różnych tokarzach i frezerach, którym niestety brak było wyobrażni i chęci by zrobić coś dla nich nieszablonowego. Ostatecznie znalazłem jednego starszego pana tokarza ze wsi obok, który wytoczył mi to z pręta aluminiowego o średnicy 3cm. Rękojeść pokryta jest bardzo wytrzymałą, ciemnoszarą powłoką przemysłową. Zdjęcia nie dokońca dobrze oddają kolor ale lepszych nie umiem. Proszę o komentarze, czy podoba Wam się taka forma stocka Uśmiech

Mam bat - jestem chwat! : )
  • tomek9210
  • Hero Member
Odp: Tactical Stock Whip Harny&Paps
« Odpowiedz #1 : Lipiec 05, 2011, 06:12:35 »

Teraz jeszcze filmik dorzuć, całkiem ciekawie wygląda. Lekki, ciężki? Jaka długość?

A whipmaker needs patience...and a good playlist.
  • paps
  • Newbie
  • *
« Odpowiedz #2 : Lipiec 05, 2011, 07:55:51 »

Dorzuce filmik gdy się troche rozpogodzi. Długość rękojeści to 33cm a przymocowane jest do niego 6 stopowe biczysko (z tego wątku: http://www.whips.pl/forum/index.php/topic,65370.0.html)
Lekki vs cięzki - na codzien macham bardzo lekkim kangurkiem od Koonia, dlatego ten stock wydaje mi się cięzki, ale nie tylko przez swoją masę a raczej przez konstrukcję (to jest próba sklonienia mnie do polubienia stocków - Harny się uwziął).
Jak go opanuje to zdam relację Uśmiech

• Harny
  • świadomy egocentryk
  • Sr. Member
« Odpowiedz #3 : Lipiec 05, 2011, 08:23:49 »

A tam zaraz uwziął Język Strzela jak dla mnie przyjemnie i rękojeść super wyważona Uśmiech

"A z tym pocałunkiem to będzemy musieli się jeszcze trochę wstrzymać" - powiedzial piękny książe złażac ze śpiącej królewny!

"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi" - T.P.
  • kooniu
  • "łojciec " bo tak ;)
  • Administrator
« Odpowiedz #4 : Lipiec 09, 2011, 09:09:34 »

bardzo fajny pomysł - no i jako podręcznego buzdyganu można jej spokojnie użyć  Duży uśmiech

ps. a body pamiętam - to jest to lżejsze ?

z gówna bata nie ukręcisz ....

( do I need another whip? No. Do I want another whip? Yeah. ) (from COW forum )
kooniowe baty- http://kooniu.whips.pl

mam stronkę!!!!! http://kooniu.whips.pl
  • paps
  • Newbie
  • *
« Odpowiedz #5 : Lipiec 09, 2011, 09:14:16 »

Tak, to jest lżejsze body, specjalnie prosiłem Harnego żeby nie był zbyt cieżki - no i nie jest Uśmiech
Zmieniam keepera na bardziej sztywnego i jak rozpracuje już działanie tego bata to pokaże filmik.
Marzy mi się jeszcze do niego pochewka z kydexu z możliwością dobycia w jakiś łatwy i szybki sposób Mrugnięcie

• kooniu
  • "łojciec " bo tak ;)
  • Administrator
« Odpowiedz #6 : Lipiec 10, 2011, 04:20:25 »

projektowałem kiedyś taki kajdeksowy "hanger" wyobrazałem go sobie tak :
pętla na pasek (taka jak chyba tlim robi w swoich pochwach ) przechodząca w poziomą  obejmę (przecięta w środku zeby mozna było wpiąć rekojeść ) rekojeśc wpinamy pionowo i na wystajacej do góry cześci wieszamy zwinięte body - mam nadzieję ze mój opis jest zrozumiały- niestety rysować nie umiem  Smutny

z gówna bata nie ukręcisz ....

( do I need another whip? No. Do I want another whip? Yeah. ) (from COW forum )
kooniowe baty- http://kooniu.whips.pl

mam stronkę!!!!! http://kooniu.whips.pl
  • paps
  • Newbie
  • *
« Odpowiedz #7 : Lipiec 10, 2011, 04:23:35 »

Myślę o czymś bardzo podobnym chyba Uśmiech jedna pętla na rękojeść, tak by dało się go wypiąć a druga na zwinięte body, które po wyciągnięciu rękojeści jest rozplecione i w zasadzie gotowe do strzału. Jak coś z tego wyjdzie to pokaże Uśmiech

Strony: [1]
Skocz do: