Strony: [1] 2 Ostatnia

Zlot Whips.pl 2011? :)

0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
  • Paweł2506
  • Sr. Member
Zlot Whips.pl 2011? :)
« : Marzec 26, 2011, 12:05:57 »

Hej,

wiem że jest jeszcze dużo czasu do wakacji, ale może warto by już się zastanawiać nad organizacją zlotu Whips.pl 2011? Wcześniej jest o wiele łatwiej załatwić różne rzeczy, noclegi itp. Albo żeby chociaż ustalić takie podstawowe informacje jak miejsce, termin... Uśmiech
Co o tym sądzicie? Uśmiech
  • WAR
  • Administrator
  • Incomunicado
Odp: Zlot Whips.pl 2011? :)
« Odpowiedz #1 : Marzec 26, 2011, 09:16:13 »

Ja proponuję zrobić go razem ze zlotem pozostałych serwisów (knives,torch,tactical), zapewnione miejsce wewnątrz i na zewnątrz, organizacją zajmujemy się my czyli odpada całkiem sporo pracy. W tym roku Zlot wypada 23.10.2011.

• Staruk
  • Full Member
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 01, 2011, 10:52:05 »

Moim zdaniem zlot razem z innymi forami które wymienił WAR to słaby pomysł. Najlepsza opcja będzie powtórka zlotu z ubiegłego roku. Miejscówka dobra no i termin się jakoś zgra. Pozdro

believe...
  • WAR
  • Administrator
  • Incomunicado
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 04, 2011, 02:27:14 »

Moim zdaniem zlot razem z innymi forami które wymienił WAR to słaby pomysł. Najlepsza opcja będzie powtórka zlotu z ubiegłego roku. Miejscówka dobra no i termin się jakoś zgra. Pozdro

Z ciekawości, jakieś argumenty za tym, że to słaby pomysł, czy tylko taka opinia ?

• Avokado
  • Full Member
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 07, 2011, 01:11:20 »

Uważam że WAR ma bardzo dobry pomysł w końcu zloty to najlepsza forma do propagowania czegoś co jest mało rozpowszechnione w tym wypadku whipcracking. Z drugiej strony i my dowiemy się czegoś ciekawego a może ktoś odkryje w sobie jakąś nową pasję bądż hobby. Jestem jak najbardziej za połączeniem zlotu a także mam swoją propozycję a oto i ona.

Whipcracking często jest kojarzony z westernem i słusznie bo to część jego historii. Pracuję teraz w stajni w której szefostwo jest fanem westernu i propagują jazdę westernową (na koniu oczywiście

Carpe diem
  • Avokado
  • Full Member
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 07, 2011, 01:51:06 »

Uważam że WAR ma bardzo dobry pomysł w końcu zloty to najlepsza forma do propagowania czegoś co jest mało rozpowszechnione w tym wypadku whipcracking. Z drugiej strony i my dowiemy się czegoś ciekawego a może ktoś odkryje w sobie jakąś nową pasję bądż hobby. Jestem jak najbardziej za połączeniem zlotu. Whipcracking często jest kojarzony z westernem i słusznie bo to część jego historii. Pracuję teraz w stajni w której szefostwo jest fanem westernu i propagują jazdę konną westernowo też jest mało ludzi którzy się tym zajmują. pomyśleliśmy że fajnie by było połączyć taki zlot. Kolejna sprawa to taka że można w ciągu roku by organizować i dwadzieścia zlotów baciarzy lecz do tego potrzebni są ludzie, dlatego tak ważnę jest propagowanie tego jeśli chcemy stworzyć coś fajnego. Chciałbym aby tegoroczny zlot był bardziej dostępny dla wszystkich. Przykładowo państwo Kowalscy jeżdzą konno od X lat i przyjechali na zlot brać udział w konkursach jeździeckich. A tu bam dowiadują się że można sobie postrzelać z bata gdyż jest to połączony zlot. Wracają z urlpu i opowiadają znajomym a znajomi znajomym i tak z roku na rok na zlot może przyjeżdzać więcej osób. Dobra oto moja konkretna propozycja...

TERMIN: oczywiście do ustalenia napewno coś w wakacyjny weekend więc zlot trwał by 2 dni.

A więc chciałbym zorganizować go w taki sposób aby były prowadzone warsztaty w celu zaprezentowania osobom którę są tzw. zielone co się z czym je. Przykładowo osoba która plecie bat może pokazać jak upleśćswój pierwszy bat oraz opowiedzieć coś o pleceniu za to ktoś kto zna dużo technik strzelania może uczyć bardziej wymagających strzałów. Tak samo było by można zrobić warsztaty na temat noży, jazdy westernowej

MIEJSCE: Stajnia Klucz leży w miejscowości Skrzeszew 30km od Warszawy. Możliwe zakwaterowanie są pokoje do wynajęcia lub też pole namiotowe, pole namiotowe oczywiście za darmo. Jest tu naprawdę bardzo dużo miejsca i w razie niepogody można prowadzić warsztaty na ujeżdzalni (jest to taka duża wysoka hala do jazdy konnej) Jedzenie oczywiście do dogadania jakieś ognicho paliło by się non stop Chichot

Chciałbym aby był jakiś harmonogram przykładowo godz 9.00 Jaś prowadzi warsztat na temat "jak obchodzić się z koniem" godz. 11:00 Jaś 2 prowadzi warsztat "Jakim kamieniem ostrzyć nóż" godz. 12:00 Jaś 3 prowadzi warsztat "Jak upleść pierwszy bat"

Podsumowując w ciągu dnia prowadzone by były cały czas jakieś warsztaty aby się jak najwięcej nauczyć i dowiedzieć a wieczorem byłaby impreza. Jest tu duuuużo miejsca w dodatku przyjedzie prawdopodobnie zaprzyjaźniona kapela muzyków którzy wieczorem zagrają muzykę na żywo oraz mogę zaprosić zaprzyjaźnionych kaskaderów konnych którzy zrobili by pokaż jazdy dżigitowej. Takimi właśnie atrakcjami można ściągnąć ludzi którzy mogą załapać bakcyla na baty, noże bądź konie.

Moją ideą tego zlotu jest propagowanie whipcrackingu i wszystkiego co z nim związane więc jeśli ktoś byłby chętny (zapytanie tutaj także do WARSA) to jestem w stanie zorganizować taki zlot (oczywiście z pomocą ludzi reprezentującymi noże i western). Dodam jeszcze że nie chodzi tu o jakieś korzyści finansowe gdyż jedyna zrzuta na co będzie to na kiełbasę piwo i chleb! Chichot Chodzi o to aby dobrze się bawić i poznać nowych ciekawych ludzi. Uśmiech

p.s. sory że tak długo ale po prostu mam wizję którą chce zrealizować Uśmiech czekam na sugestie Uśmiech
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 07, 2011, 01:52:58 wysłane przez Avokado »

Carpe diem
  • kooniu
  • "łojciec " bo tak ;)
  • Administrator
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 07, 2011, 04:37:33 »

Myślę ze pomysły Wara i Avokado wcale ze soba nie koliduja, Zlot Knives odbywa się jesienią, jest to jednodniowa impreza na której jest miejsce dla nas również - prezentacja, demonstracja skilów moze jakieś mini zawody( odbyło się już jedno takie spotkanie chyba 3 lata temu) a letni zlo whips top zupełnie inna sprawa - strzelanie & fun - ono może być typowo plenerowe

z gówna bata nie ukręcisz ....

( do I need another whip? No. Do I want another whip? Yeah. ) (from COW forum )
kooniowe baty- http://kooniu.whips.pl

mam stronkę!!!!! http://kooniu.whips.pl
  • WAR
  • Administrator
  • Incomunicado
« Odpowiedz #7 : Kwiecień 07, 2011, 04:45:34 »

Kiedyś knives organizowało dwa Zloty, letni i jesienny, może to jest pomysł aby wrócić do tej tradycji ? Mrugnięcie

• Avokado
  • Full Member
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 07, 2011, 05:35:44 »

Dodam jeszce tyle że piknik tutaj w stajni będzie organizowany. Napewno będzie zlot fanów westernu oraz jeźdźców westernowych. W jeździe westernowej odbędą się pewno zawody. Więc będzie sporo ludzi myślę dlatego gdyby dołożyć jeszcze noże i bicze byłaby fajna impreza gdyż wszystko jest w jakiś sposób powiązane. W dodatku nie każdy może przyjechaćna 2 dni można zrobić tematycznie że jednego dnia głównie noże, drugiego bicze a trzeciego western jednak gdyby to wszystko pomieszać to spora część ludzi dowiedziała by się o czymś o czym jeszcze nie słyszała. Miejsca na namioty jest tyle ile tylko oczy widzą. Co do sanitariatu też jest dostęp tu jest strona i można sobie obejrzeć jaki jest teren i jaka hala http://www.stajniaklucz.pl/ także niedługo będę w stanie bardziej bardziej sprecyzować kiedy taki piknik może się odbyć Uśmiech najważniejsze też że jedyne koszta jakie ponosi uczestnik takiego zlotu to koszty dojazdu chcemy aby ten piknik stał się cykliczną imprezą a miło będzie jak zakorzeni się w nim strzelanie z bata czy rzucanie nożami Uśmiech także mogę podjąć się organizji tej imprezy, WAR czy knives, tactical i torch chcą przyłączyć się do tej imprezy? Im nas będzie więcej tym zabawniej Uśmiech

Carpe diem
  • Avokado
  • Full Member
« Odpowiedz #9 : Kwiecień 07, 2011, 05:45:06 »

apropo jeszcze tego że te 3 zloty coś łączy, zobaczcie co taki Anthony de Longis robi, strzela z bicza, jeździ konno oraz rzuca nożami Uśmiech dodatkowo jeszcze strzela z łuku a to da sięzałątwić gdyż jest jeden chłopak co trenuje u nas strzelanie z łuku w galopie a jego trenerem jest były mistrz świata Polak Uśmiech

Carpe diem
  • Mechanior
  • Newbie
  • *
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 16, 2011, 09:00:49 »

No co jest z tym ZLOTEM ??

ludzie ogarnijcie się - chodzi tylko o to coby się spotkać, postrzelać, pogadać i już.
Zróbmy to tak jak w tamtym roku - nic więcej na szybko nie wymyślimy.Podajcie jakieś terminy. ja proponuje 13, 14 Sierpień.
  • Avokado
  • Full Member
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 24, 2011, 12:08:57 »

ja proponuję 6-7 sierpnia bo 15 siostra wychodzi za mąż Uśmiech

Carpe diem
  • Mechanior
  • Newbie
  • *
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 27, 2011, 10:44:16 »

Przed nami XVII Przystanek Woodstock!

4, 5, 6 sierpnia 2011 r.

ja bede w tym terminie tam
  • Staruk
  • Full Member
« Odpowiedz #13 : Lipiec 04, 2011, 09:24:24 »

Dawajcie w ten weekend Uśmiech 8.07 górka kazurka na Ursynowie w Warszawie Język spontan

believe...
  • przeszczep
  • Hero Member
  • i`m flying...
« Odpowiedz #14 : Lipiec 25, 2011, 04:03:17 »

hmm, trochę chyba się nie odnalazłem w terminie Język
Spotkanie można zrobić u mnie pod warsztatem - jest wiata na grilla i jest miejsce do postrzelania Mrugnięcie

9/21

WBB
Strony: [1] 2 Ostatnia
Skocz do: