Strony: [1]

Naramienniki, dwukolorowe stocki, BJ, bicze, paski. Czyli nowości.

0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
  • Kiścień
  • Administrator

Najpierw bicze.

Dwa tanie stocki. Wykonane z krowiej skórki. Długość chyba 4 ft każdy(chyba). Plecione z 4 rzemieni. Rączki rattanowe, oplatane skórką.

Dwa dwukolorowe stocki. 3,5 ft, kangur czerwono czarny. Usztywniane surowym kangurem. Bardzo sztywne na początku jednak w trakcie użytkowania powstają idealne stocki. Niestety rawhide na początku STRASZNIE usztywnia!

Brzydal. 8 ft, kangur, 12 rzemieni. Duży paskud, jednak idealnie strzelający.

Teraz pokurcz! Mały, 60 cm sjambok. Kangur, 8 rzemieni. Saddle tan.

Naramienniki, stylizowane na stalowe. Materiał to skóra 3 mm, malowane na srebrno. Wszystko nitowana. Pierwsza folga ma dodatkowe ćwieki dla zwiększenia "dzikości i wrażenia nieokrzesania" tych naramienników.

Dwa paski. Oba tłoczone.

Nie przyjmuję zamówień.
  • tomek9210
  • Hero Member

Avokado będzie miał piękne stocki Mrugnięcie
Jak dla mnie Indy trochę zwęża się za wcześnie, o turku już ci mówiłem (w sensie, że za mały).

A whipmaker needs patience...and a good playlist.
  • Kiścień
  • Administrator

Zwęża się wcześnie owszem. Na pewno nie jest to klasyczny Indy. Z drugiej strony, pomyśl co tego rodzaju zwężenie daje.

Avokado już je ma. I tak narzeka, że wszystko źle nie dobrze itd Język

Nie przyjmuję zamówień.
  • tomek9210
  • Hero Member

Zwężą się podobnie jak Indy od Jacki, ale co to daje to nie wiem. Oświeć nas Uśmiech

• Kiścień
  • Administrator

Z przyjemnością Język

Dzięki takiemu zwężeniu uzyskujemy bicz, który (mając sztywny transition zone) wyrzuca już lekki koniec. Otrzymujemy idealny bicz do targettingu i wrapów. Natomiast bicze równo zwężane włożyłbym do routines. Kilka razy stosowałem ten zabieg, podobną budowę mają stockwhipy i Zenith bullwhip. Przy pomocy tego zwężenia uzyskujemy również bardzo "ciasne" pętle podczas strzałów.

W tym biczu akurat nie było to zamierzone Język. Ale nie bez powodu nazwałem go brzydal!

Nie przyjmuję zamówień.
  • Avokado
  • Full Member

nie narzekam Język po prostu na stockach się mało znam to moje pierwsze stocki wcześniej tylko 2 bulle miałem Uśmiech no i po 2 tygodniach mogę powiedzieć że fajnie się nimi strzela tylko ż jeszcze sztywne są Uśmiech staram się dziennie godzinę im poświęcić żeby na zlociku coś sobą reprezentować Chichot

Carpe diem
  • Kiścień
  • Administrator

dobra dobra. Narzekasz! Język

Dzięki za dobre słowo o stockach. Tak Tomkowi jak Avokado Uśmiech

Nie przyjmuję zamówień.
  • Paweł2506
  • Sr. Member

ło jezu jakie piękne stocki!!! (oczywiście te drugie Język) ja też chce takie!!! Uśmiech
A ten indy.. rzeczywiście brzydal Chichot Język
  • tomek9210
  • Hero Member

Dzięki Kiścieniu za objaśnienie. Czyli Jacka wiedział co robi projektując bicz do 4. Uśmiech

• Avokado
  • Full Member

na zlocie będzie można postrzelać sobie tymi pięknymi stockami Chichot od początku myśałem o 2 kolorowych stockach i miałem dylemat czarno czerwone czy czarno żółte ale po  namyśle wziąłem czarno czerwone zresztą akurat kiścień miał taką skórkę dostępną:)

Carpe diem
  • Paweł2506
  • Sr. Member

czarny + czerwony to zawsze dobre połączenie Mrugnięcie Z pewnością skorzystam też z możliwości postrzelania sobie tymi cudami Chichot
Strony: [1]
Skocz do: