Strony: Pierwsza 1 [2]

kevlarowy bull

0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
  • Avokado
  • Full Member
Odp: kevlarowy bull
« Odpowiedz #15 : Kwiecień 17, 2010, 08:32:10 »

gdzie te zdjęcia i filmik ? Chichot czekamy z niecierpliwością Chichot

Carpe diem
« Odpowiedz #16 : Kwiecień 18, 2010, 09:19:48 »

Linkę dorwałem na ebay'u. Natomiast na foty i filmik trzeba będzie troszkę poczekać, bo niestety jak już wspomniałem szkoła mi nie daje spokoju..  Płacz
Narazie rozpocząłem oplatanie i powoli ale systematycznie prę do przodu Uśmiech
« Odpowiedz #17 : Czerwiec 24, 2010, 06:11:22 »

Witajcie.

Powróciłem niestety z nienajlepszymi wieściami, mianowicie wyskoczyła jedna rzecz której nie przewidziałem. Bacik już ukończony i nie chłonie wcale paliwa. (Przepraszam za brak zdjęć ale gdzieś posiałem kartę od aparatu)

Niestety projekt nie wypalił, ale nauczyłem się co nieco i się dziele informacjami.

Próbowałem tak parafiny jak nafty i denaturatu żadne nie daje efektu.
Przyczyna może być zbyt mocne zaciskanie linek i to że są dodatkowo impregnowane przeciw ścieraniu. Paliwo po prostu nie miło gdzie wpłynąć. Na początku myślałem, że to wina taśmy klejącej będącej w środku, ale już go przepaliłem kilka razy i wytopiłem wszystko (tak myślę).

Tak więc podsumowując, nie wiem jak chłopaki z www.firewhip.com plotą, a konkretnie z czego ze nie mają takich problemów. Może dowiem się w przyszłości.

Pozdrawiam
  • kooniu
  • "łojciec " bo tak ;)
  • Administrator
« Odpowiedz #18 : Czerwiec 24, 2010, 07:31:05 »

kurde szkoda  Złość choć jak mówisz to tez jakaś nauka jest .... sam nie wiem o co biega z tym kewlarem. kidys uplotlem Kajowi bat z zamszu - dokladnie to z takiego starego fartucha spawalniczego bez lica - skóra niby chlonna, bat byl mokry ale palic się nie chcial - gasl, dopiero jak Kaj zrobil baciora z liny kewlarowej to dzialal (choć mial inne wady )

z gówna bata nie ukręcisz ....

( do I need another whip? No. Do I want another whip? Yeah. ) (from COW forum )
kooniowe baty- http://kooniu.whips.pl

mam stronkę!!!!! http://kooniu.whips.pl
« Odpowiedz #19 : Czerwiec 24, 2010, 07:57:27 »

Obejrzałem sobie inne sprzęty typu fire, poradziłem się i okazało się, że tam kevlar nie jest tak ubity i ugnieciony jak w moim biczu. A on zachowuje się tak jak Twój wspomniany z zamszu. Pali się i gaśnie przy samym zamachu (jakby temperatura była zbyt niska).

Próbowałem nawet nasączania na gorąco i wielokrotnego przepalania kevlaru (zwęglona warstwa na wierzchy lepiej chłonie teoretycznie) co również nie dało skutku. Złość

Avokado się przymierza podobno do kupna z firewhip.com, więc może przed paleniem podzieli się tym jak to cudo wygląda. Duży uśmiech
  • Staruk
  • Full Member
« Odpowiedz #20 : Czerwiec 24, 2010, 11:21:56 »

a jakbys przeznoc moczyl bicz w wiadrze z nafta?

believe...
  • jones
  • Sr. Member
« Odpowiedz #21 : Czerwiec 25, 2010, 03:57:18 »

byc moze wlasnie trzeba go przemoczyć dłużej, albo pouzywac troche na sucho zeby sie rozszedl to zacznie chlonac paliwo

po 24 latach robienia batów zrobiłem turk head z pamięci za pierwszym podejściem...
po 24 latach robienia batów zacząłem się  uczyć na nowo jak je robić...
po 24 latach robienia batów w końcu załapałem co to jest lead shot...
po 24 latach strzelania z bata ucze sie crackow na nowo...
  • Avokado
  • Full Member
« Odpowiedz #22 : Czerwiec 27, 2010, 10:19:04 »

ja mój bicz z kevlaru mocz jakieś 10 min w nafcie, czasem jest tak że po pierwszym strzale zgaśnie ale podpalam go na nowo i jest zabawa Uśmiech 2 nowe bicze z kevlaru już zamawiam i będę je miał za około 3 miesiące ponieważ majądużo zamówień

Carpe diem
  • kooniu
  • "łojciec " bo tak ;)
  • Administrator
« Odpowiedz #23 : Czerwiec 27, 2010, 10:36:55 »

..... Na początku myślałem, że to wina taśmy klejącej będącej w środku, ale już go przepaliłem kilka razy i wytopiłem wszystko (tak myślę)......

to może jednak być przyczyna, bo jeśli sie nie wypalila tylko stopila i pozatykala pory? wtedy rdzeń tak naprawdę jest impregnowany tą stopiona taśma Smutny

z gówna bata nie ukręcisz ....

( do I need another whip? No. Do I want another whip? Yeah. ) (from COW forum )
kooniowe baty- http://kooniu.whips.pl

mam stronkę!!!!! http://kooniu.whips.pl
« Odpowiedz #24 : Listopad 21, 2010, 12:45:42 »

Witam. Trochę mnie nie było ale już jestem i wracam z innym pomysłem. Nowego wątku nie ma sensu zakładać.
A oto oja opowieść:

Miałem okazję kupić w UK trochę kevlarowej liny. Wydałem co miałem ale kupłem. Smutny

Z owej liny zrobiłem pierwsza wersję bacika, ścinając warstwy rdzenia i wkładając do środka troche kevlarowej linki 3 mm (odpady z poprzedniego projektu) i łańcuszka kulkowego.
Doplotłem trochę aby masa była ładnie wytracana ku końcowi ale cos nie pasowało,
 Nadal moment bezwładności był przy końcu zbyt duży jak na tak lekki i giętki bat.

Rozebrałem swoja robotę Język.

Uciąłem od góry około 50 cm, naciągnąłem body, zabezpieczyłem, usztywniłem –Działa!  Duży uśmiech

Dziś wieczorem mnie naciągają na kręcenie filmu wiec postaram się cos wrzucić.

BTW: Strzela się nim dość dobrze jak na taki wynalazek, choć nie wszystko wychodzi. (może wina operatora niemoty Język)

pozdro
  • Paweł2506
  • Sr. Member
« Odpowiedz #25 : Listopad 21, 2010, 12:55:12 »

no nareszcie... Duży uśmiech Język Język To teraz czekamy na filmik Uśmiech
  • Avokado
  • Full Member
« Odpowiedz #26 : Grudzień 04, 2010, 10:00:20 »

No to super widzę że zrobiłeś podobnie do mnie jedna tylko rada, tam gdzie lina jest łączona to widze że zawiązałeś to nitką kevlarową, po jakimś czasie ona puści i będziesz musiał to poprawiać u mnie tak na przykład jest ale też mój bacik z kevlaru często eksploatowany jest Uśmiech

Carpe diem
« Odpowiedz #27 : Maj 15, 2011, 03:23:21 »

Hej. Szkoła się skończyła i powróciłem ze starym filmikiem Język

Wiem, kochacie mnie za moje tempo.

<a href="http://www.youtube.com/v/swalLM1DaLM" target="_blank">http://www.youtube.com/v/swalLM1DaLM</a>

jak widać, bacik miekki jak makaron..
Strony: Pierwsza 1 [2]
Skocz do: