Strony: [1] 2 Ostatnia

kevlarowy bull

0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
kevlarowy bull
« : Kwiecień 07, 2010, 08:04:38 »

Witajcie!

Od pewnego czasu sobie strzelam i przeglądam cichaczem forum.
I oto pewnego dnia ktoś zaaplikował mi chorą ideę strzelania z płonącego bicza Duży uśmiech

I tak wyszło, że postanowiłem samemu taki sobie sprawić.
Potrenował to i owo, poczytał, dorwał linkę kevlarową 3mm wiec do roboty Uśmiech

Planowałem 6ft ale oczywiście sknociłem bo za długi gwoździk wziąłem i wyszedł 5.. Smutny
Ale do rzeczy

Brzydal i z reguły mi się nie podoba, ale nie ma wyglądać bo i tak będzie pokryty sadzą.
Jest nieukończony jeszcze bo głowię się czy jest możliwość „doplecenia”.. (jestem marudna bestia i 6-7 ft mi się lepiej strzela Chichot )

A tak i taśma pod turkiem jest bo w tym miejscu mi sie łamał Płacz Stwierdziłem, że i tak jest brzydki, a zabezpieczyć nie zaszkodzi.

Poproszę o jakąś krytykę gdyż bardzo możliwe jest, że jeszcze będę w przyszłości robił kolejne takie zabawki Duży uśmiech

pozdrawiam
  • tomek9210
  • Hero Member
Odp: kevlarowy bull
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 07, 2010, 08:07:19 »

Spoko wyszedł, mnie się podoba, tylko jest taki problem mały Uśmiech Na rękojeści też masz kevlar, a jak go niechcący zamoczysz w paliwie, to sobie nie postrzelasz. Lepiej nałóż na to jakąś rurkę, albo rozpleć i dopiero na to rurkę.

A whipmaker needs patience...and a good playlist.
  • Paweł2506
  • Sr. Member
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 07, 2010, 08:11:53 »

"niechcący zamoczysz w paliwie"Co??
o to sie nie trzeba martwić... nawet jak rękojeści nie zamoczysz to paliwo i tak przesięknie przez cały bicz Duży uśmiech Więc i tak i tak se spalisz ręke Duży uśmiech
a tak na serio to zgadzam się z Tomkiem, lepiej jakąś rurke założyć... albo dołączyć...
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 07, 2010, 08:14:45 »

Zastanawiałem się właśnie nad tym co gdy na rękojeść spłynie mi parafina i doszedłem do wniosku, że zagrożenia są 2:
zapłon:D
i poślizg.
Jeszcze jestem mało obcykany w whipmakingu dlatego pomyślałem, że turka mogę zrobić większego wkładając cos pod niego co zabezpieczyło by mnie (przynajmniej po części) przed pływającą parafiną.

Edyta:
apropos rurki. Matal ma duże przewodictwo cieplne, a będzie wystawiony bezpośrednio na ogień (jeżeli parafina przesiąknie przez cały bat). Nie będzie przypadkien nieźle parzyć? Szok
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 07, 2010, 08:55:23 wysłane przez brodaty johny »
  • kooniu
  • "łojciec " bo tak ;)
  • Administrator
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 07, 2010, 09:14:22 »

podoba mi się to ze jest pleciony a jedynym bledem jest jak juz wspomniane bylo - rekojesć. strzelalem batem kewlarowym z aluminiowa rekojeściai pomimoze bat się polil to rekojesc nie nagrzewala się.
mówisz ze lubisz dluższe baty? więc rozplec tego co zrobileś, wykorzystaj calosc materialu na body a rekojesc zrób ze stalowej, czy aluminiowej rurki i zyskasz co najmniej stopę bata. jakięs zabezpieczenie typu tależyk tez się przydaje w tego typu wynalazkach - milego palenia zyczę  Duży uśmiech

ps. aaaa zapomnialem  ... Witamy na forum  Spoko

z gówna bata nie ukręcisz ....

( do I need another whip? No. Do I want another whip? Yeah. ) (from COW forum )
kooniowe baty- http://kooniu.whips.pl

mam stronkę!!!!! http://kooniu.whips.pl
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 07, 2010, 09:34:08 »

Dziękuje Uśmiech

właśnie w mojej głowie rodził sie taki polysł na wykorzystanie całości linki tylko problemem była rekojeść,
ale skoro jej metalowa konstrukcja nie bedzie robić ptrudności to myślę, że wiekszych problemów nie bedzie. Pomijając fakt, że szkoła człowieka gnębi i nie ma czasu Złość
Tależyk mocowany nawet na ścisk do rur pcv lub cokolwiek innego też nie jest złym pomysłem.

Dzięki za wskazówki Duży uśmiech teraz plan działania i do roboty

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 07, 2010, 09:38:11 wysłane przez brodaty johny »
  • Harny
  • świadomy egocentryk
  • Sr. Member
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 08, 2010, 03:05:22 »

Bardzo fajne strzeladełko Uśmiech
Tak jak przedmówcy zauważyli zmiana rękojeści wyjdzie na dobre i wtedy liczyć będizemy na filmiki/foty z płonących strzałów Mrugnięcie

"A z tym pocałunkiem to będzemy musieli się jeszcze trochę wstrzymać" - powiedzial piękny książe złażac ze śpiącej królewny!

"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi" - T.P.
  • Kiścień
  • Administrator
« Odpowiedz #7 : Kwiecień 09, 2010, 11:00:42 »

Filmik i foty owszem. Bicz oczywiście, że paskudny. Tylko ja plotę ładne Mrugnięcie. Możesz nie rozplatać całości, tylko od rączki rozpleść. Mniej zabawy z pleceniem. Pamiętaj że taśma izolacyjna się stopi Język, więc nie używaj ich do usztywniania transition zone Język. W sumie najfajniejszy kevlarowy bicz jaki widziałem do tej pory.

Nie przyjmuję zamówień.
  • Avokado
  • Full Member
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 12, 2010, 08:40:34 »

No mój kevlarowy bicz to przy tym jeszcze większy brzydal Chichot jakoś wolę drewnianą rączkę i choć jest ona długa to i tak gdy podpalam bicz i trochę nim pomacham to cieplutko się robi w dłoń Chichot gratuluje bacika i życzę samodoskonalenia Mrugnięcie

Carpe diem
  • kooniu
  • "łojciec " bo tak ;)
  • Administrator
« Odpowiedz #9 : Kwiecień 12, 2010, 08:46:48 »

No mój kevlarowy bicz to przy tym jeszcze większy brzydal Chichot jakoś wolę drewnianą rączkę i choć jest ona długa to i tak gdy podpalam bicz i trochę nim pomacham to cieplutko się robi w dłoń Chichot gratuluje bacika i życzę samodoskonalenia Mrugnięcie

to dlaczego jeszcze nie mieliśmy fotek i fimów z palenia?  Złość  Spoko

• Avokado
  • Full Member
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 12, 2010, 08:57:01 »

a były w tym temacie prawie że na końcu http://www.whips.pl/forum/index.php/topic,65100.15.html             no i filmik tylko jeden w oddatku nie obrócony trzeba przechylić głowę jak sięogląda Chichot tu bezpośredni link http://w134.wrzuta.pl/film/5eFo09X7iD5/   a zdjęć za dużo nie mam bo jakoś nie miał mi kto zrobić i czym Chichot tu jest jszcze fajna fotka http://www.mrongoville.pl/index.php?strona=kulig-walentynkowy    mam nadzieję że w sezonie pojawi się więcej zdjęć i filmów gdyż w raz z paroma osobami założyliśmy grupe zajmującą się fireshowem no i mam nadzieję że zaopatrzę się w niedługim czasie w jakieś 2 krótkie bulle lub stocki z kevlaru ale koniecznie 2 Chichot    a gdzie filmik brodatego johna z podpalenia bicza?? Chichot jeśli go jeszcze nie podpalałeś to moja rada nie stój pod wiatr bo stracisz brwi Chichot znam z doświadczenia Mrugnięcie

Carpe diem
  • kooniu
  • "łojciec " bo tak ;)
  • Administrator
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 12, 2010, 09:33:20 »

te foty na waszej stronie zarabiste  Duży uśmiech a filmik faktycznie gdzies już widzialem  - sory za moja slerozę Mrugnięcie

« Odpowiedz #12 : Kwiecień 12, 2010, 07:23:17 »

no jeszcze nie podpalałem, bo chciałem zeby najpierw był już na gotowo Duży uśmiech

a w moim przypadku bardziej narażona jest broda niż brwi Zawstydzony będę musiał czymś związać

rurka kupiona i juz zabieram się do pracy
  • Kiścień
  • Administrator
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 13, 2010, 10:56:56 »

zapleć w warkocz i oblej wodą. To duużo daje. Jak miałem długie włosy, to najpierw włosy szły pod wodę. Dopiero potem paliłem bicz.

Nie przyjmuję zamówień.
  • tomek9210
  • Hero Member
« Odpowiedz #14 : Kwiecień 16, 2010, 02:07:51 »

Gdzie zakupiłeś linkę?

A whipmaker needs patience...and a good playlist.
Strony: [1] 2 Ostatnia
Skocz do: