hej, dawno mnie nie było, zacząłem temat kiedys to wypadałoby i skonczyc

tego bata mam juz jakis czas, ale mialem troche przerwy ostatnio znowu i w sumie machalem nim tylko 2-3 razy do tej pory.
Bat jest szczupły, lekki, zwinny. Spleciony, jak na moje oko, perfekcyjnie.
Od keepera do falla równomiernie sie zwęża, nie ma zgrubienia za keeperem (wąż połknął jajko

) jak to często stocki mają.
thong - 200g
handle - 150g
handle jak na mój gust troche za lekka. mało sprężysta i cienka. dość krótka, nie pamietam teraz długości, uzupełnie wieczorem. ale wyraźnie krótsza od rekojęsci w stocku Fiony (mimo, ze fionowy thong jest o pół stopy krótszy).
bat, mimo ze nie rozstrzelany, nie ma w sobie sztywności. zwinąć go można ciasno bez użycia przemocy. strzela dobrze, łatwo. z racji konstrukcji i wagi nie jest to idealny bat do flicków, ale przy dobrej technice nie ma z tym problemu.
ogólnie jesem zadowolony; szybki, zwinny 6-stopowy bacik. Inaczej sie nim macha niz moim stockiem od Fiony, ale ja lubie odmiane

.
Bat Fiony jest teraz rozstrzelany i chodzi jak marzenie, strzela sam

. a to niby tylko 8pl. I nie jest tak perfekcyjnie wykonany jak ten tutaj. Odpowiednie wyważenie czyni cuda.
wrzucałem tu kiedyś wage stocka Fiony, poszukałęm teraz:
180g body i 205g handle
w ogóle tego tak w ręce nie czuć. Fionowy stock robi dużo masywniejsze wrażenie, jest grubszy, w życiu nie powiedziałbym, ze jest lżejszy. Wprawdzie pól stopy krótszy ale mimo wszystko.
Tylko u Fiony handle jest cięższa niż body. a w tym stocku tutaj handle 25% lżejsza niż thong. myślę, ze to główna różnica. ten bat z cięższą i lekko dłuższą rekojescią chodzilby inaczej, pewnie bardziej pod mój gust.
pare cienkich fotek: