Strony: [1]

zna ktos stocki z horsesandhorsemen ?

0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
  • kmicic
  • offtopowy skrytożerca
  • Hero Member
  • stupido ergo sum
zna ktos stocki z horsesandhorsemen ?
« : Marzec 13, 2010, 01:30:04 »

hej
ktos cos slyszal, czytal lub wie o stockach sprzedawanych na tej stronie ?

https://www.horsesandhorsemen.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=72&category_id=75&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=101

cena ok, wyglada dobrze.. a kusi mnie 6ft 12 pl stock. jakos coraz bardziej sie do stockow przekonuje. mialem wprawdzie dluzsza przerwe, ale wszystko sie kiedys konczy Uśmiech

napisalem do nich, kto te bicze dla nich robi, ale nie zdradzili nazwiska Uśmiech
w wolnym tlumaczeniu napisali, ze ich maker to "old man", ktory robi bicze od wielu lat i jego bicze sa piekne i najlepszej jakosci (best quality).

6ft tez zrobia, jak sie chce.

ktos cos o tych stockach kiedys slyzal ?

pozdro

Uwolnić NOŻE [Hakas]

variatio delectat
  • tomek9210
  • Hero Member
Odp: zna ktos stocki z horsesandhorsemen ?
« Odpowiedz #1 : Marzec 13, 2010, 01:37:07 »

Już gdzieś widziałem podobne turki w stockach, jak mi się przypomni u którego makera to napiszę. A wyglądają porządnie moim zdaniem Uśmiech

Edit:
Znalazłem - http://skt.netc.net.au/
Kooniu może się wypowiedzieć o tych biczach, bo posiada chyba jeden Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2010, 01:43:54 wysłane przez tomek9210 »

A whipmaker needs patience...and a good playlist.
  • kmicic
  • offtopowy skrytożerca
  • Hero Member
  • stupido ergo sum
« Odpowiedz #2 : Marzec 13, 2010, 02:30:21 »

tak, ociec ma tego eskayetee i bardzo go sobie chwali. ale to chyba nie to samo zrodlo. i cena wyraznie inna. 6ft 12pl o stowe drozszy.
ale tez maja chyba kogos "w tle", kto dla nich plecie. a moze sami robia.. moze kooniu wie wiecej.

Uwolnić NOŻE [Hakas]

variatio delectat
  • tomek9210
  • Hero Member
« Odpowiedz #3 : Marzec 13, 2010, 06:09:45 »

Jest przecież tam tylu makerów, że nie sposób ich wszystkich znać, zwłaszcza, że większość nie ma strony internetowej. Tylko skojarzyłem podobieństwo turków Mrugnięcie

• kooniu
  • "łojciec " bo tak ;)
  • Administrator
« Odpowiedz #4 : Marzec 13, 2010, 11:50:51 »

turki faktycznie podobne,ale cena zdecydowanie inna Mrugnięcie  tam co prawda maker jest znany, bo Sharron jest czlonkiem Australian Plaiters & Whipmakers Association więc nie podejrzewam zeby pod inna firma sprzedawala swe baty taniej niz pod swoja, . ktos mniej znany pewnie dla nich robi w podobnym stylu. cena dobra i mysle ze baty tez powinny byc dobre - zaryzykowal bym zakup

ps. wiesz Kmicic że chyba Cie sciagnolem myslami?  Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech nawet rybaka ostatnio pytalem czy nie ma od ciebie jakichś wieści - cieszę się ze jesteś  Duży uśmiech Duży uśmiech

z gówna bata nie ukręcisz ....

( do I need another whip? No. Do I want another whip? Yeah. ) (from COW forum )
kooniowe baty- http://kooniu.whips.pl

mam stronkę!!!!! http://kooniu.whips.pl
  • kmicic
  • offtopowy skrytożerca
  • Hero Member
  • stupido ergo sum
« Odpowiedz #5 : Marzec 14, 2010, 01:30:21 »

heh, no chyba mnie sciagnales Duży uśmiech . ja tez sie ciesze Uśmiech

tego stocka chyba zaryzykuje, w kwietniu chyba zamowie. ale jeszcze mi sie moze ze trzy razy odmienic do tego czasu.. jedna fotka to troche malo, zeby sobie wyrobic opinie, ale jak sie nie chce placic duzo (zwlaszcza przy aktualnym kursie AUD) to nie mozna liczyc na markowe nazwisko. czego dowod zamieszczam nizej.

ot
pamietasz, jak do chris barr'a pisalismy kiedys o ceny ? nie odezwal sie dlugo, potem przyszedl do mnie jakis automatyczny mail, ze mieli problemy z systemem i im maile poginely..
napisalem tam niedawno jeszcze raz.
myslalem, ze mick murphy jest najdrozszy w zakresie stockwhipow, ale chris go kladzie na lopatki Uśmiech
6ft 12pl full plait handle to 560$ + 15$ jakiejs oplaty rzadowej za wywoz artykulow z kangurzej skory. 2-tone to dodatkowa stowa.
te baty musza byc naprawde swietne, bo nie utrzymal by sie przeciez na rynku z tymi cenami.

za te cene to u "koniarzy" z horseandhorsemen mozna dostac matched pair.
pytali mnie, do czego tego bata potrzebuje i czy jezdze na koniach Uśmiech .

Uwolnić NOŻE [Hakas]

variatio delectat
  • tomek9210
  • Hero Member
« Odpowiedz #6 : Marzec 14, 2010, 10:02:47 »

Faktycznie drogo (560 USD czy AUD?), ale za to jakość powalająca. Aż strach go zapytać o cenę jakiegoś fancy stocka z 24 czy 48 rzemieni Uśmiech

• kooniu
  • "łojciec " bo tak ;)
  • Administrator
« Odpowiedz #7 : Marzec 14, 2010, 01:29:40 »

z dobrych , jeśli chodzi o ceny to nadal najtańszy jest Peter jack ale ma dosyć charakterystyczne baty, np. stosunkowo ciezkie rekojeści w stockach - mialem kilka jego batów w lapie i trzeba je lubic bo moga nie podejśc - ja wole ciut inne

Kmicic masz jeszcze stocka od Stewa Koliski? byl wzorowany na stocku Petera i faktycznie cos ma z tych batów

• kmicic
  • offtopowy skrytożerca
  • Hero Member
  • stupido ergo sum
« Odpowiedz #8 : Marzec 14, 2010, 02:29:48 »

peter jest rzeczywiscie najtanszy. dlatego mam jego bulla Uśmiech . wywazony lekko na rekojesc, pasuje mi. wykonanie nie jest perfekcyjne, ale przy tej cenie ok.
a stocka nie chce, bo ten od Koliskiego tez mi nie podszedl. thong byl super, ale handle za ciezka, sztywna, bez flexa. ot, jak lekki bacik na sztywnym, ciezkim precie. nie pasowal mi, meczyl reke, poszedl na ebayu chyba kiedys. nie pamietam juz dokladnie, ale sprzedalem go w kazdym badz razie.
nastepna proba z nylonowami stockami to bedzie chyba rhett kelley, ale to na jesien dopiero sie zastanowie. na razie idzie czas skorzakow.

a ceny chrisa chyba w australijskich dolcach.. nie pisal o jaka walute chodzi. zreszta przy aktualnych kursach to chyba niewielka roznica.

Uwolnić NOŻE [Hakas]

variatio delectat
  • tomek9210
  • Hero Member
« Odpowiedz #9 : Marzec 14, 2010, 02:31:55 »

Oto porównanie cen australijskich makerów na podstawie jednokolorowego stocka 6ft 12 plt:
Terry Jacka - 400 AUD
Bernie Wojcicki - 310 USD ~ 340 AUD
Russel Schultz - 420 AUD
SKT - 300-340 AUD
Si Davey - 320 AUD
Fiona Smith - 330 AUD
Simon Martin - 450 AUD
Mike Murphy - 460 AUD
Chris Barr - 560 AUD

• kooniu
  • "łojciec " bo tak ;)
  • Administrator
« Odpowiedz #10 : Marzec 14, 2010, 03:30:45 »

fajne zestawienie Tomku - faktycznie Peter jest duuużo tańszy

Stock Whip 6' 12 plaited two toned (Kangaroo hide with 2 plaited bellies)     265.00 USD

• Paweł2506
  • Sr. Member
« Odpowiedz #11 : Marzec 15, 2010, 03:02:53 »

265 USD ~ 290 AUD
a co do Petera Jacka to on w ogóle ma porażająco niskie ceny Chichot (może bym sobie stocka kupił... Uśmiech)
  • kmicic
  • offtopowy skrytożerca
  • Hero Member
  • stupido ergo sum
« Odpowiedz #12 : Październik 12, 2010, 11:30:29 »

hej, dawno mnie nie było, zacząłem temat kiedys to wypadałoby i skonczyc Uśmiech
tego bata mam juz jakis czas, ale mialem troche przerwy ostatnio znowu i w sumie machalem nim tylko 2-3 razy do tej pory.

Bat jest szczupły, lekki, zwinny. Spleciony, jak na moje oko, perfekcyjnie.
Od keepera do falla równomiernie sie zwęża, nie ma zgrubienia za keeperem (wąż połknął jajko Uśmiech ) jak to często stocki mają.

thong - 200g
handle - 150g

handle jak na mój gust troche za lekka. mało sprężysta i cienka. dość krótka, nie pamietam teraz długości, uzupełnie wieczorem. ale wyraźnie krótsza od rekojęsci w stocku Fiony (mimo, ze fionowy thong jest o pół stopy krótszy).

bat, mimo ze nie rozstrzelany, nie ma w sobie sztywności. zwinąć go można ciasno bez użycia przemocy. strzela dobrze, łatwo. z racji konstrukcji i wagi nie jest to idealny bat do flicków, ale przy dobrej technice nie ma z tym problemu.
ogólnie jesem zadowolony; szybki, zwinny 6-stopowy bacik. Inaczej sie nim macha niz moim stockiem od Fiony, ale ja lubie odmiane Uśmiech .

Bat Fiony jest teraz rozstrzelany i chodzi jak marzenie, strzela sam Uśmiech . a to niby tylko 8pl. I nie jest tak perfekcyjnie wykonany jak ten tutaj. Odpowiednie wyważenie czyni cuda.

wrzucałem tu kiedyś wage stocka Fiony, poszukałęm teraz:
180g body i 205g handle

w ogóle tego tak w ręce nie czuć. Fionowy stock robi dużo masywniejsze wrażenie, jest grubszy, w życiu nie powiedziałbym, ze jest lżejszy. Wprawdzie pól stopy krótszy ale mimo wszystko.
Tylko u Fiony handle jest cięższa niż body. a w tym stocku tutaj handle 25% lżejsza niż thong. myślę, ze to główna różnica. ten bat z cięższą i lekko dłuższą rekojescią chodzilby inaczej, pewnie bardziej pod mój gust.

pare cienkich fotek:

Uwolnić NOŻE [Hakas]

variatio delectat
  • kooniu
  • "łojciec " bo tak ;)
  • Administrator
« Odpowiedz #13 : Październik 12, 2010, 08:21:35 »

dzieki Kmicic z za fajne zdjecia i ciekawe informacje a najbardziej za to że nas odwiedzileś -

tak patrzę na to wyważenie i myslę że bym go polubil - wiekszośc moich stocków ciązy na nos - jak to mówia kwestia gustów  Spoko
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2010, 08:25:39 wysłane przez kooniu »

Strony: [1]
Skocz do: