Strony: [1]

Stock 6ft

0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
  • tomek9210
  • Moderator
Stock 6ft
« : Marzec 08, 2009, 06:48:20 »

Prezentuję nowego stocka - 6ft, 12 plt (jedno belly z 8, rdzeń z łańcuszka kulkowego), rączka z 16 (zakończona na 12), pineapple na dole (z ołowiem oczywiście), zwykłe turki 7x6 z przeplotem przy pierścieniu, keepery z 7 linek, fall z redhide. Wzór na rączce to podwójna kratka (wiem, jest twist, ale nawet fajnie przez to wygląda Uśmiech ), jodełka, bird's eye, jodełka, bird's eye.

Bicz jest na sprzedaż, zainteresowanych proszę o kontakt.

A whipmaker needs patience...and a good playlist.
  • kooniu
  • "łojciec " bo tak ;)
  • Administrator
Odp: Stock 6ft
« Odpowiedz #1 : Marzec 08, 2009, 08:32:34 »

piękny stock Tomku, ladne sploty i ladne proporcje- szkoda ze body nie jest troszke węzsze  przy kiperze no ale nylony tak zazwyczaj maja, mój de saya ma taki sam patent.

z gówna bata nie ukręcisz ....

( do I need another whip? No. Do I want another whip? Yeah. ) (from COW forum )
kooniowe baty- http://kooniu.whips.pl

mam stronkę!!!!! http://kooniu.whips.pl
  • tomek9210
  • Moderator
« Odpowiedz #2 : Marzec 09, 2009, 03:42:10 »

Body przy keeperze ma 16-17mm grubości; zastanawiałem się wcześniej jak zrobić zwężane body, ale doszedłem do wniosku, że się nie da Chichot Tutaj rdzeń zaczyna się od 3 linek z łańcuszkiem w środku, a gdybym zaczął od jednej, dalej plótłbym na 2 i w końcu na 3 to nie zrównoważyłbym sztywności tego pierwszego odcinka z jedną linką w rdzeniu z odcinkiem z 3. Próbowałem też zrobić rdzeń z linki stalowej ale byłby chyba za sztywny a co gorsze ten odcinek pleciony na jednym paracordzie z linką w środku odgięty, nie wracał do poprzedniego kształtu; sama linka jest sprężysta a opleciona nie Uśmiech
Dzięki Kooniu! Filmik będzie jak uda mi się połączyć fona z kompem (komp strzela fochy i nie rozpoznaje urządzenia USB Uśmiech  )

• Krzyszman
  • Jr. Member
  • **
« Odpowiedz #3 : Marzec 21, 2009, 07:48:15 »

O_O   Sssssuper!!! Wyrąbiacha ^^ Bardzo ładnie ci wyszedł. Tylko... Po co zostawiałeś tą rurkę ? Bo jakoś dziwnie wygląda xD

• tomek9210
  • Moderator
« Odpowiedz #4 : Marzec 21, 2009, 08:54:09 »

Nie zostawiałem rurki tylko ją wstawiłem specjalnie, często Simon Martin i Bernie Wojcicki tak robią. W biczu Zorro też to znajdziesz. Wg mnie świetnie to wygląda Chichot

• Kiścień
  • Administrator
« Odpowiedz #5 : Marzec 22, 2009, 10:48:51 »

Trochę srednica ruraki ejst za duża. Przez to jest spore zgrubienie w tym meijscu. Szkoda też, że nie oturkowałes bicza przy keeperze.

Jednak przyjmuje zamówienia Uśmiech

kiscienwhips.com
  • tomek9210
  • Moderator
« Odpowiedz #6 : Marzec 22, 2009, 10:54:42 »

Turków na keeperze nie robiłem jeszcze, bo nie wiedziałem czy nie będę musiał poprawiać keeperów, ale wg pracuje dobrze, więc bicz wkrótce dostanie resztę turków.
Co do rurki: rurka, z której został odcięty pierścień to calówka, wew. średnica to ok 23mm, do mniejszych nie miałem dostępu, chociaż nie sądzę, żeby się zmieściła tu 3/4 cala, myślę, że byłoby albo na styk albo wcale Chichot

• Kiścień
  • Administrator
« Odpowiedz #7 : Marzec 22, 2009, 10:56:55 »

ostatecznei eni jest wazne czy ona ma 24 czy 23 mm. Ważne że jest za duża Język I dalej według mnie wygląda jak zgrubienie Uśmiech

Jednak przyjmuje zamówienia Uśmiech

kiscienwhips.com
Strony: [1]
Skocz do: