Witam wpadłem na pomysł zrobienia sobie bata z kevlaru

taki bat o całkowitej długości 2,1m kosztuje 480zł wstępnie obliczyłem że za taki sam bat kosztowałby około 170-200zł tu jest link do tego bata
http://www.crazytoys.pl/index.php?p199,bat-bicz-ogniowy-splatany-dlugosc-170-cm jednak nie mam aż tyle kasy więc spróbuje zrobić to sam

po drugie większa frajda zrobić coś samemu
Kiścień powiedział mi 3 znane przez niego sposoby na sprawienie sobie takiego baciora

1. Najprostszy po prostu wyłożyć 480zł i kupić

ja jednak nie mam na to kasy więc odpada
2. Drugi sposób polega na spleceniu ze sobą kilku cieńszych linek jednak nie mam pojęcia o pleceniu i myślę że kupienie np. 6 cieńszych linek będzie droższe od 3 sposobu

3. No i 3 sposób który wybrałem to po prostu kupienie liny kevlarowej i zwężenie jej poprzez odcinanie warstw
Zacznijmy od liny wybrałem Grubość 19mm długość jeszcze się zastanawiam
http://www.crazytoys.pl/index.php?p48,lina-19-0mm cena 84zł za metr zaopatrzę się w 2m takiej liny w poniedziałek wyśle zamówienie no jeśli się uda to i jutro muszę tylko zobaczyć czy dostane pieniądze na czas

Będę na bieżąco wrzucał fotki z wykonywanej roboty przy tym bacie. Czy ktoś może kiedykolwiek zetknął się z takim odcinaniem warstw z kevlaru? Rączkę najprawdopodobniej zrobię z rurki metalowej jak mi poradził Kiścień będzie miała otwór w środku myślę że średnica otworu równa średnicy bata będzie wystarczająca

będę wzorował się na rączce z bata który można kupić

Jeśli ktoś może mi coś poradzić lub pomóc to chętnie przyjmę każdą pomoc

zastanawiam się tylko jak zrobię fal i cracker.
podsumowując narazie wydam 168zł za 2 metry liny +10złprzesyłka +20zł za nić kevlarową gróbości 0,6mm +10 przesyłka za nić w sumie = 210zł
mam nadzieje że zamknę się mniej więcej w tej kwocie wrzucę zdjęcia jak dojdzie do mnie lina kevlarowa i zacznę coś robić mam nadzieje że wyrobie się do końca przyszłego tygodnia i będę mógł w następny weekend poszaleć z ogniem

p.s. W dziale whipmaking może dodać dział KEVLAR

może więcej osób zechcę zrobić sobie taki bat i na jakimś zlocie kilka płonących batów w nocy wyglądało by zajebiście