Strony: [1]

Stockwhip 6ft

• tomek9210
  • Moderator
Stockwhip 6ft
« : Grudzień 24, 2008, 11:34:20 »

Na razie jest tylko rączka Uśmiech Body zacząłem pleść wczoraj, więc po świętach powinno być gotowe; będzie 6ft 12plt, rdzeń z łańcuszka kulkowego (zacząłem pleść na lince stalowej ale rozplotłem i wsadzę łańcuszek, z linką stalową byłby niemiłosiernie sztywny, a po zgięciu nie wracałby do poprzedniego kształtu)
Rączka też pleciona z 12, na początku podwójna kratka, dalej przejście na taki wzorek a'la w biczu zorro, dalej znowu kratka, następnie na przemian mniejsza jodełka i normalna jodełka, ostatecznie ta normalna jodełka do końca; keeper pleciony z 6 linek na płasko, przybity gwoździkami, opleciony ścięgnem i taśmą, więc jest supermocno zamocowany, turki 7x6 z interwave'm

A whipmaker needs patience...and a good playlist.
  • kooniu
  • "łojciec " bo tak ;)
  • Administrator
Odp: Stockwhip 6ft
« Odpowiedz #1 : Grudzień 24, 2008, 11:41:17 »

noo Tomku dołożyłeś do pieca , jedyne co mogło by ciut poprawić wygląd tej raczki to lekki taper lub chociażby pogrubienie samego gripu, ale i tak jest ladna  Chichot

z gówna bata nie ukręcisz ....

( do I need another whip? No. Do I want another whip? Yeah. ) (from COW forum )
kooniowe baty- http://kooniu.whips.pl

mam stronkę!!!!! http://kooniu.whips.pl
  • tomek9210
  • Moderator
« Odpowiedz #2 : Grudzień 24, 2008, 11:43:03 »

Też zastanawiałem się czy nie zrobić zwężanej rączki ale bałem się, że wzorki zepsuję. Dumny z niej strasznie jestem, w końcu pierwsze jako takie fancy plaiting Duży uśmiech

• Kiścień
  • Administrator
« Odpowiedz #3 : Grudzień 24, 2008, 01:45:26 »

Czolem,
no jest tak jak Kooniu mówi. TAPER! WAŻNY JEST TAPER, ablo przynajmniej rączka nie o grubośći makaronu Język. Nie bój się wytracać wątków na rączce. I zepsułeś pierwsze przejście, na te 5 i 6 rzemieni(dlaczego tam nie masz symetrycznie po 6 rzemieni?). Tuirak poed keeperem troche za duży. Wiem, że ja też duże lubie Mrugnięcie ale te na spodzie to inna sprawa Język

A reszta jest ok Uśmiech.

Pozdrawiam

Jednak przyjmuje zamówienia Uśmiech

kiscienwhips.com
  • tomek9210
  • Moderator
« Odpowiedz #4 : Grudzień 24, 2008, 02:45:53 »

Spoko, dzięki za opinie i rady Uśmiech A przejścia nie zepsułem, ten ostatni, szósty wątek jest tam, tyle że na focie go nie widać Chichot

Strony: [1]
Skocz do: