Strony: [1]

EMO bat

• TomaSH
  • Newbie
  • *
EMO bat
« : Październik 29, 2008, 05:29:06 »

V-tam.
Tytułem wstępu, nie jest jeszcze skończony, turki trzeba dorobić, i crackera zmienić na ciut cięższy, oraz przymocować go porządnie. Fotka taka jaka jest, ale nie mam za bardzo możliwości zrobić lepszej.
To mój 2 w życiu bat, więc prosze o wyrozumiałość i konstruktywną krytykę ;P
Bull, 6-7 ft gdzieś tak, nie zmierzyłem go ostatecznie. Paracord od Micha, rdzeń z kabla 1 żyłowego wpuszczonego w    paracord, łącznie 4 linki rdzeń, na to 2 oploty z bolsterami.
PS. Baciorek zrobiony dla kumpeli, po zobaczeniu stwierdziła, iż kolorki takie a la EMO, ale ogólnie spodobał się, a to najważniejsze  Duży uśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2008, 05:30:57 wysłane przez TomaSH »
  • Kiścień
  • Administrator
Odp: EMO bat
« Odpowiedz #1 : Październik 29, 2008, 06:04:52 »

hmm, plecionka z wierzchu może być.

Bardzo źle taper(zwężenie)zrobiony. Bo najpierw bicz sie rozszerze potem nagle zwęża. Trzeba popracowąć nad tym Mrugnięcie. Sposób mocowania falla, tez jest na forum Chichot i szkoda że turak nie ma.

Jednak sama plecionka jest ładna. Ilość śnurków dobrze dobrana, także jest jakaś nadzieja Język

Pozdrawiam,
Kiścień

Jednak przyjmuje zamówienia Uśmiech

kiscienwhips.com
  • TomaSH
  • Newbie
  • *
« Odpowiedz #2 : Październik 29, 2008, 06:10:01 »

Mocowanie falla robiłem według tutka Bullwhipcrackera, tylko jedna linka musiała pójść górą, bo bym jej nie zakończył w inny sposób (za ciasno zrobiłem). A taper....z tym zawsze miałem kłopoty, popracuje jeszcze i może zacznie płynniej wychodzić  Mrugnięcie Metode buzza chyba zaczne stosować.
  • tomek9210
  • Hero Member
« Odpowiedz #3 : Październik 29, 2008, 08:22:08 »

Az się prosi o lepszy taper Chichot Poćwicz też zrzucanie linek. Co do tapera to dobre tutoriale są na COW forum (na ich podstawie jest ten z rpf.com), ja też tu pisałem jak zrobić ładne proporcje Uśmiech

A whipmaker needs patience...and a good playlist.
  • TomaSH
  • Newbie
  • *
« Odpowiedz #4 : Październik 29, 2008, 08:51:55 »

Dziękuje za porady Mrugnięcie Kolejny bat będzie, miejmy nadzieje, lepszy Mrugnięcie
Strony: [1]
Skocz do: