Strony: [1]

"Biała glizda" czyli dalej ćwiczę jodełkę :)

0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
  • buzz
  • Ursus americanus ;)
  • Hero Member
  • bydle niedobre
"Biała glizda" czyli dalej ćwiczę jodełkę :)
« : Lipiec 21, 2008, 04:13:07 »

Hejka - to znowu ja, wasze "nieścięście" Mrugnięcie
Takiego bulla sobie uplotłem w ramach treningu jodełki (...wa - kiedyś mi wyjdzie Mrugnięcie )

Trochę technikaliów:
Całość pleciona z linki spadochronowej (polskiej albo rosyjskiej - nie wiem, nie mówiła skąd jest ale na pewno nie jest to paracord US Mrugnięcie ), linka bez rdzenia. Obciążenie "łańcuchowe" - 2,5 ft, trzy oploty: pierwszy z 6 (plecione na "krzyżyk"), drugi z 10 (na "krzyżyk") trzeci, wierzchni z 12 (rękojeść "krzyżyk" reszta "jodełka" - no prawie "jodełka Mrugnięcie. Jak juz mówiłem - kiedyś mi wyjdzie Uśmiech ) Długości: rękojeść 1ft, reszta biczyska 8,5ft. Dość powolna jest franca bo po pierwsze: prawdopodobnie zbyt małe (tzn. i wagowo i długościowo) dociążenie jest, po drugie: ta linka spadochronowa jest (przynajmniej subiektywnie jak dla mnie) lżejsza o "zwykłego" paracordu, a po trzcie to długaśny jest Uśmiech. Nic to mam tego śnurka jeszcze dużo więc mam na czym ćwiczyć Uśmiech Uśmiech Uśmiech

PS Do zrobienia został mi jeszcze tyrek jakiś i oplot rękojeści Uśmiech 
PS 2. Nie jest cieńszy przy rękojeści tylko zjęcie jakoś tak koślawo wyszło Uśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2008, 04:40:36 wysłane przez buzz »

...Mamy już takie same telewizory jak oni, takie same kosmetyki... i tostery. A nasze jedzenie już dawno przegoniło ich jedzenie np. ... kiełbasa przegoniła...
  • kooniu
  • "łojciec " bo tak ;)
  • Administrator
Odp: "Biała glizda" czyli dalej ćwiczę jodełkę :)
« Odpowiedz #1 : Lipiec 21, 2008, 04:33:54 »

coś zdjęcie sienie otwiera  Smutny sprobuj poprawić

edyta: działa

z gówna bata nie ukręcisz ....

( do I need another whip? No. Do I want another whip? Yeah. ) (from COW forum )
kooniowe baty- http://kooniu.whips.pl

mam stronkę!!!!! http://kooniu.whips.pl
  • buzz
  • Ursus americanus ;)
  • Hero Member
  • bydle niedobre
« Odpowiedz #2 : Lipiec 21, 2008, 04:38:31 »

Coś fotosik szwankuje Smutny
Edyta: poszło Uśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2008, 04:41:04 wysłane przez buzz »

...Mamy już takie same telewizory jak oni, takie same kosmetyki... i tostery. A nasze jedzenie już dawno przegoniło ich jedzenie np. ... kiełbasa przegoniła...
  • kooniu
  • "łojciec " bo tak ;)
  • Administrator
« Odpowiedz #3 : Lipiec 21, 2008, 04:43:59 »

poczatek splotu fajny ale póżniej czy nie za duzo linek tracisz? bo tak jakos dziurawo wyglada, przy pelnych linkach trzeba na to uwazac bo nie maskuja tak dobrze jak plaskie

z gówna bata nie ukręcisz ....

( do I need another whip? No. Do I want another whip? Yeah. ) (from COW forum )
kooniowe baty- http://kooniu.whips.pl

mam stronkę!!!!! http://kooniu.whips.pl
  • jones
  • Sr. Member
« Odpowiedz #4 : Lipiec 22, 2008, 02:06:24 »

mam wrazenie ze problemem twojej jodelki jest to ze "obciagasz" oplot (sorki nie znalazlem lepszego okreslenia Język )  na rdzeniu w strone rekojesci albo cos podobnego. stara zasada mowi "Plec luzno, zaciagaj rzemien mocno"

zaciagajac rzemien do siebie podczas plecenia nadajesz jodelce odpowiedni ksztalt.  na koncowce za to oplot wyglada na dobrze ulozony.

plotąc w jaki sposob mocujesz bat? Morgan mowil Foxowi ze zeby bat wychodzil rowno nalezy plesc majac bat zawieszony luzno za podstawe rekojesci i plesc na stojąco... od czasu kiedy tak robie wychodzi duzo rowniej, bat niejako sam sie reguluje (czyli od paru ladnych lat).

po 24 latach robienia batów zrobiłem turk head z pamięci za pierwszym podejściem...
po 24 latach robienia batów zacząłem się  uczyć na nowo jak je robić...
po 24 latach robienia batów w końcu załapałem co to jest lead shot...
po 24 latach strzelania z bata ucze sie crackow na nowo...
  • buzz
  • Ursus americanus ;)
  • Hero Member
  • bydle niedobre
« Odpowiedz #5 : Lipiec 22, 2008, 07:09:00 »

Kooniu: masz absolutnie rację - za wcześnie wytracone Smutny (kolejna nauczka Uśmiech ) Rdzeń z tych linek jest wyciągnięty ale dalej "grubawe" są - muszę na to brać poprawkę Uśmiech
Jones: odnośnie "pleć luźno, zaciągaj mocno" tzn nie kłaść oplotu naprężoną linką tylko luźną a dociągać ją wtedy, kiedy jest już na swoim miejscu? Plotę na siedząco Mrugnięcie ale bat mam przymocowany do wysokiej komody tak że nie jest to pionowo ale absolutnie nie jest to też poziom Uśmiech
Wielkie dzięki za uwagi Uśmiech Uśmiech Uśmiech

• jones
  • Sr. Member
« Odpowiedz #6 : Lipiec 23, 2008, 01:22:38 »

ja robie to tak - linke/rzemien, ktora wlasnie przeplatam przekladam pod spodem oplotu, zaciagma na maksa, i dopiero wtedy luzno ukladam na odpowiednie miejsce.

po 24 latach robienia batów zrobiłem turk head z pamięci za pierwszym podejściem...
po 24 latach robienia batów zacząłem się  uczyć na nowo jak je robić...
po 24 latach robienia batów w końcu załapałem co to jest lead shot...
po 24 latach strzelania z bata ucze sie crackow na nowo...
  • buzz
  • Ursus americanus ;)
  • Hero Member
  • bydle niedobre
« Odpowiedz #7 : Lipiec 24, 2008, 05:51:13 »

Aaa - teraz rozumiem Uśmiech Dzięki jones Uśmiech

Strony: [1]
Skocz do: