dzięki uprzejmosci naszego kolegi Kmicica mam mozliwośc potestować kolejne trzy baty
7'
8 plait bullwhip z kangura, w australijskim stylu zrobiony przez Micka Murphy
6' 16 plaid bullwhip z nylonu w podobnym stylu zrobiony przez Steva Koliski
i 6' 12 plaid stock whip również z pod reki Steva.
pare zdań na goraco:
no to parę spostrzerzeń, zaczne od bulli.
Nylon jest jak poprzednie baty Stewa, czyli warszatat makerski great, a dlugosc najlepsza,:) te poprzednie byly dla mnie ciut za dlugie i ciut za krótkie - tym razem trafiłeś Duży uśmiech (oczywiscie IMO Mrugnięcie )
Micka bull mnie zabił jakością wykonania, te 8 rzemieni schodzace do końca....

i ten knob mniejszy jak przy moich 4

jeszcze dluuuuugo musze sie uczyć zanim cos choćby podobnego zrobię

jak widzę takie baty to ..... , nie zebym nabral kompleksów bo moje baty sa niezłe i zostalo to docenione ale znam swoja pólkę i kurcze oddaję szacunek ludziom którzy takie dzielo sztuki jak Mick czy peter potrafią zrobić!!
dobra koniec zachwytów przejdę do rzeczywistości

oba baty chodzą bardzo podobnie co bylo dla mnie zaskoczeniem, są bardzo fun, chodzą lekko bez wysiłku ale IMO brakuje im ...agresywnosci jaką ma np. stock tej samej długości, nie czuję w nich poweru co nie znaczy ze nie sprawia mi frajdy strzelanie nimi ale przyśpieszenie akcji jak np w whipboxinku potrzebuje jest nimi trudne do wykonania bo sa lekkie (w nylonie jest ciut lepiej z tym) i płyną w powietrzu, za to do rutinez , to co w walce jest wada staje się zaletą, i nagle wszystkie cracki są łatwiejsze Duży uśmiech strzelanie sprawia frajdę i nie meczy reki

teraz ten nieszczęsny Mrugnięcie stock

bylem zaspany jak przyszla paczka (9 rano po nocy w pracy) żona odebrala ja się wybudzilem, otwieram, gmyram wyciągam stocka biorę do lapy i mysle .... kurwa skóra
jest taki... Peterowaty, i jakby Stev nie powiedzial ze sie na Nim wzorowal to można by to wymyślić, wyważony jest na rękojeść ale nie tak jak ten 4' bull , nie mniej jednak ciężka rękojeść pozwala prowadzić go bardzo pewnie, fakt ze ręka sie meczy szybciej ale jak zawsze uważałem 6' stocki za dobre do pracy z konia to ten chodzi jak 5' ka i strzelanie nim sprawia kupę frajdy -Tak więc Kmicicu, sprobuj się do niego przekonać albo ...chetnie bym go przytulil

właśnie miałem wizytę kumpla, strzela trochę, ale tylko trochę, ma ode mnie 6 ft bulla, więc dałem mu postrzelać bacikami - jego opinia:
bull micka: kurczę ale lekki!!

on sam strzela

bull Steva: fajny , taki ... plastikowy

stock, strzelil pare razy , nawet poprawnie i powiedzial, dziwny bat ...
ale on się nie zna

ma tylko bulla i stocka mial pierwszy raz w rekach
i filmik
edyta: źle podalem ilosc rzemieni w bullu Micka , poprawilem buźki i takie tam

dlugosci tez poprawione