W tym wątku (
http://www.whips.pl/forum/index.php/topic,64925.0.html ) Kiścień raczył był powiedzieć " patent przezajebisty Chichot dla leniwych Mrugnięcie " - wiem, żartował

ale ja nie na żarty ambicjonalnie zabrałem się do roboty i tak powstały kolejne "czi" znaczy trzy baciochy.

Idea była taka: ucz się pleśc z kilku warstw.
1. Stock 5ft - rączka 1ft + (ten "+" znaczy że to bardzo duża stopa

), body: rdzeń dociążony na dł. 1,5ft, całkowita długość rdzenia "rolowanego" 3ft; warstwa pierwsza pleciona z 6, warstwa zewnętrzna z 10. Materiał: paracord bez rdzenia.

Wyszedł całkiem sympatyczny (dość lekki, szybki no i strzela

) ale okazało się że źle obliczyłem długości paracordu i wyszedł nieco bez proporcji (przynajmniej dla mnie) więc stwierdziłem, że skoro wersja beta już jest i jest do czego wprowadzać poprawki więc trza pleść dalej i tak powstał...
2. ... drugi

Dane techniczne prawie identyczne (5ft, dociążenie 1,5ft, rdzeń "rolowany" 3ft, pierwszy oplot z 6, zewnętrzny z 10, materiał: paracord) za wyjątkiem rękojeści bo ta ma 1,5ft długości.

No i z tego "capa" (wyjaśniam: samiec kozy

)jestem już zadowolony - lekki, szybki i już do czegoś jest podobny (znaczy nie wygląda jak "trzy razy idź stąd"

)
No ale dalej czegoś dalej mi brakowało bo wiedziałem że coś sobie miałem upleść ale zapomniałem co

, potem przyszło "olśnienie" i powstał...
3. ... "czeci" czyli "prawie jak Indiana"

Dane techniczne: bull 7ft biczyska, 1ft rękojeść (rękojeść wewnątrz usztywniona prętem metalowym

), dociążenie 2ft, rdzeń "rolowany" 7ft (starałem się zrobić jak najcieńszego "rollmopsa" coby się pleceniem wykazać

), pierwszy oplot z 6, zewnętrzny z 10. Jak może wprawniejsze oko zauważy na tych nieszczęsnych (bo z telefonu) zdjęciach jest to moja pierwsza przygoda z oplotem na "jodełkę" - się poćwiczy to będzie lepiej (mnie osobiście bardziej się podoba ten, którym robiłem poprzednie czyli ta "kratka" czy "diamencik" czy jakoś tak

) Zupełnie przypadkowo rękojeść wyszła lekko "szablowato" i siedzi idealnie.

I znowu wyszła wersja beta bo nie do końca dobrze oceniłem długości materiału ale muszę powiedzieć że wyszło całkiem ciężkie, donośnie strzelające cholerstwo. Będzie materiał to się uplecie wersję bez sztukowania