Strony: [1]

Nadir (czyli prawie jak "zenith") oraz trzy inne wynalazki miśka ;)

0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
  • buzz
  • Ursus americanus ;)
  • Hero Member
  • bydle niedobre

Wszystkie baty „powered by” ten patent http://www.whips.pl/forum/index.php/topic,64925.0.html (tylko długości inne Mrugnięcie ) i w kolejności powstawania:

1.Nadir (czyli prawie jak „zenith” Mrugnięcie )
Po kooniowych zenith’ach stwierdziłem, że też coś takiego sobie uplotę 
Materiał  - paracord bez rdzenia, rączka bambus z oplotem taśmowym. 5ft body plecione z 8 linek (po drodze wytracanych Mrugnięcie ), trastion zone 1/2 ft „buzz filofun style” (a co – tak se nazwałem Mrugnięcie ) z 6 linek z przejściem na 5, rączka 1ft. Z racji tego,że filofunizmy są sprężystymi splotami to uznałem, że nadadzą się na transition zone. Bat chodzi bardzo ładnie, szybko – taki fajny strzelacz Uśmiech

i zbliżenie na transition zone

2.Kolejny – stock, body 7ft pleciony z 8 taśm (szerokość taśmy około 5-6 mm), rękojeść ok.1ft z oplotem taśmowym. Dostał do środka trochę więcej ołowiu więc nie jest taki szybki ale w targetingu jest rewelacyjny (przynajmniej dla mnie). Ma jedną przykrą cechę – taśmy (przypomnę że tnę je sobie ze smyczy o szerokości ok. 20 mm) po przypaleniu krawędzi dostają małych zadziorów i bacioch trochę się ”mechaci” – nie ma to wpływu na funkcjonowanie ale wkurza.

3.Bull – body 5ft plecione z 10 linek, rękojeść integralna 1ft. Potwierdzenie koonowej teorii, że „z gówna bata nie ukręcisz”… - za grubych linek użyłem pomimo że były bez rdzenia (paracord się skończył a miałem „potrzebę plecenia” bo mnie plecenie uspokaja Uśmiech ).  Strzela ale już nigdy więcej w tej formie (takie linki zostawiam do „filofuna”)

4.I mój najnowszy – stock 6ft pleciony z 10 linek (paracord bez rdzenia), rękojeść 1ft. Uważam go obecnie za mój najbardziej udany bat (ma po prostu najmniej niedoróbek – przynajmniej dla mnie Uśmiech ).  Wg moich subiektywnych odczuć chodzi pięknie, wagę (fuksem oczywiście Mrugnięcie ) dobrałem idealnie pod moją rękę. A tak swoją drogą stwierdzam że stocki są o wiele bardziej celne (łatwiejsze w „prowadzeniu”) niż bulle (mogę się jednak mylić bo te bulle były robione przeze mnie Mrugnięcie )

Przepraszam za zdjęcia - były robione telefonem (aparat jeszcze nie działa)
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2008, 03:59:34 wysłane przez buzz »

...Mamy już takie same telewizory jak oni, takie same kosmetyki... i tostery. A nasze jedzenie już dawno przegoniło ich jedzenie np. ... kiełbasa przegoniła...
  • tomek9210
  • Hero Member

Faktycznie fajne baciochy, nr 2 i 4 najlepsze Duży uśmiech

A whipmaker needs patience...and a good playlist.
  • kooniu
  • "łojciec " bo tak ;)
  • Administrator

wow  Szok Buzz jestem pod wrażeniem, dlugo się nie odzywaleś ale widze ze warto bylo czekać  Duży uśmiech naprawdę fajne baciory- nadal widac Twój styl (rozpoznał bym je bez pudla  Mrugnięcie ) ale to zupelnie inne baty niz filofunowe !!! (tym bardziej się ciesze ze zdążyłem sie załapać na "wczesnego Buzza"  Chichot

z gówna bata nie ukręcisz ....

( do I need another whip? No. Do I want another whip? Yeah. ) (from COW forum )
kooniowe baty- http://kooniu.whips.pl

mam stronkę!!!!! http://kooniu.whips.pl
  • buzz
  • Ursus americanus ;)
  • Hero Member
  • bydle niedobre

Dzięki! Uśmiech Filofuny jeszcze będą (muszę jeszcze zmodyfikować splot - prace trwają Uśmiech a poza tym nie stać mnie tylko na paracord Mrugnięcie ) - a tu chodziło przede wszystkim o naukę typowych splotów batowych Uśmiech Twoje kooniu tłumaczenie i Kiścienia "pod.. nad...nad...pod..." naprawdę bardzo mi pomogły Uśmiech
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2008, 06:48:04 wysłane przez buzz »

...Mamy już takie same telewizory jak oni, takie same kosmetyki... i tostery. A nasze jedzenie już dawno przegoniło ich jedzenie np. ... kiełbasa przegoniła...
  • przeszczep
  • Hero Member
  • i`m flying...

oj buzzie... coś czuję że jeszcze jakiegoś bacika będę ci musiał podpindolić Język albo w barter pójdziemy Chichot bo aż mi głupio że mnie baciora jednego dałeś...

9/21

WBB
  • buzz
  • Ursus americanus ;)
  • Hero Member
  • bydle niedobre

oj buzzie... coś czuję że jeszcze jakiegoś bacika będę ci musiał podpindolić Język albo w barter pójdziemy Chichot

Nie ma problema Uśmiech

... bo aż mi głupio że mnie baciora jednego dałeś...

Nie opowiadać mnie proszę tutaj tych... no... tentego... gupot Mrugnięcie Uśmiech

Strony: [1]
Skocz do: