Strony: [1]

Zwężanie bicza (czy tam stosowanie bolstera) by buzz

• buzz
  • Ursus americanus ;)
  • Hero Member
  • bydle niedobre

Skłamałem że wyplotłem trzy baty bo zrobiłem ich cztery Mrugnięcie I na przykładzie tego ostatniego przedstawię moją wariację na temat cieniowania rdzenia bata. Zasada tego „cieniowania” jest stara jak świat (albo bat Mrugnięcie ) ale przedstawię parę kruczków starym „batorobom” znanych zapewne doskonale ale mocno ułatwiających życie (do niektórych „kruczków” doszedłem sam wyważając jak znam życie otwarte drzwi Mrugnięcie ) Podane długości dotyczą tylko tego jednego bata i zostały dobrane zupełnie na „czuja” Mrugnięcie

1. Najpierw robimy sobie rdzeń rdzenia Mrugnięcie – pojedyncza linka paracordu o długości 6ft (z rdzeniem) z dowiązanym (przyszytym) dociążeniem – to ta zielona, grubsza linka o długości 1,5ft (uprzednio pozbawiona rdzenia a na jego miejsce został wciągnięty kulkowy łańcuszek do rolet – między plastikowe kulki pozaciskałem dodatkowo kulki ołowiane – takie wędkarskie ciężarki)

2. Następnie z jakiegoś lekko sztywnego płótna (akurat ja na strychu znalazłem takie zajebiste zielone – nie wiem do czego służyło ale nadaje się idealnie) wycinamy trójkąt prostokątny o przyprostokątnych długości 6ft i ok. 1ft (geometria się przydaje Mrugnięcie )

3. Dłuższą przyprostokątna i przeciw prostokątną (matmy ciąg dalszy Mrugnięcie ) zaprasowujemy  tak jak pokazuje zdjęcie (przeciwprostokątna około ½ cala, przyprostokątna około 1 ½ cala zakładki)

4. W zakładkę przyprostokątnej wsadzamy nasz „rdzeń rdzenia” i ….

5. … szyjemy coby „rdzeń rdzenia” bobrze przytwierdzić do płótna (bardzo przydatne przy „rolowaniu”)

6. Następnie rolujemy (oś rolowania to „rdzeń rdzenia”) Odnośnie rolowania to mam taki patent: roluję na desce do prasowania zaczynając od początku body w kierunku przyszłego falla – nie przejmować się jak po jednym „przerolowaniu” rdzeń będzie wiotki – trzeba „rolować” do skutku (płótno ma taką bardzo pomocną tendencję do dociskania zwojów im dłużej rolujesz)
W trakcie rolowania sukcesywnie przyszywamy przeciwprostokątną do powierzchni rdzenia (dzięki zrobionej zakładce materiał nie będzie się „snuł” czy jak tam to się nazywa)

7. Po zrolowaniu i przeszyciu całości mamy pięknie ;)wycieniowany rdzeń bata ...

8. Który po opleceniu wygląda tak:

Przepraszam za chu..we zdjęcia – aparat dalej nie jest sprawny i „zdejmowałem” komórką (mam nadzieję że coś widać) 
Starałem się wyjaśnić wszystko jak najprościej – jeżeli coś namieszałem to proszę o pytania i uwagi 
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2008, 02:27:22 wysłane przez buzz »

...Mamy już takie same telewizory jak oni, takie same kosmetyki... i tostery. A nasze jedzenie już dawno przegoniło ich jedzenie np. ... kiełbasa przegoniła...
  • Kiścień
  • Administrator
Odp: Zwężanie bicza (czy tam stosowanie bolstera) by buzz
« Odpowiedz #1 : Maj 18, 2008, 04:05:32 »

patent przezajebisty Chichot dla leniwych Mrugnięcie Jak chodża takie baciki?

Sam tak nie robie. Przedewszytskim dlatego, że lubie plesć Chichot. Ale patent napewno szybki Uśmiech. I ścienienie baardoz ąłdne można zrobić nie trudżąc sie przy tym.

Jednak przyjmuje zamówienia Uśmiech

kiscienwhips.com
  • tomek9210
  • Hero Member
« Odpowiedz #2 : Maj 18, 2008, 04:39:00 »

Na ten rdzeń dałeś jedną warstwę i top plait czy od razu top plait ?

A whipmaker needs patience...and a good playlist.
  • buzz
  • Ursus americanus ;)
  • Hero Member
  • bydle niedobre
« Odpowiedz #3 : Maj 18, 2008, 06:33:46 »

Kiścień - leniwych ? Język Mrugnięcie Dobre przygotowanie tego rdzenia nie trwa wcale tak krótko Uśmiech (a pozwala zrobić bat nawet takiej łajzie jak ja - poćwiczę jeszcze to będzie kilka warstw Uśmiech ) Bardzo sympatycznie chodzi (fuksem zrobiłem idealnie pod siebie) a dzięki możliwości "dorolowania" rdzenia można kombinować ze sztywnością bata - ten jest sztywny ,odrobinę mniej jak te ze skóry)

tomek9210 - rdzeń i od razu top plait Uśmiech
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2008, 06:39:03 wysłane przez buzz »

...Mamy już takie same telewizory jak oni, takie same kosmetyki... i tostery. A nasze jedzenie już dawno przegoniło ich jedzenie np. ... kiełbasa przegoniła...
  • Kiścień
  • Administrator
« Odpowiedz #4 : Maj 18, 2008, 06:44:32 »

i tak jestescie lenie! wszyscy... ja jestem najlepszy Język

kiscienwhips.com
  • przeszczep
  • Hero Member
  • i`m flying...
« Odpowiedz #5 : Maj 18, 2008, 10:28:57 »

i tak jestescie lenie! wszyscy... ja jestem najlepszy Język
tera powinienem cię zrugać i dać klapsa w tyłek Język nie bądż taki hop do przodu Język

chociaż sam mam straszne zaległości Język

9/21

WBB
  • Kiścień
  • Administrator
« Odpowiedz #6 : Maj 18, 2008, 10:33:48 »

ale psecepie... to tylko 5 miechów opóźnienia Język spoko bedzie w tym tygodniu.

kiscienwhips.com
  • kooniu
  • "łojciec " bo tak ;)
  • Administrator
« Odpowiedz #7 : Maj 19, 2008, 02:04:51 »

na reckę sneja od Berniego tyż czekamy  Złość  Mrugnięcie

z gówna bata nie ukręcisz ....

( do I need another whip? No. Do I want another whip? Yeah. ) (from COW forum )
kooniowe baty- http://kooniu.whips.pl

mam stronkę!!!!! http://kooniu.whips.pl
Strony: [1]
Skocz do: