Strony: Pierwsza 1 [2]

8 ft indy bull whip

• jones
  • Sr. Member
Odp: 8 ft indy bull whip
« Odpowiedz #15 : Maj 13, 2008, 09:19:41 »

czyli wynika z tego ze przy splocie na 10 i na 6 nie da sie uzyskac pełnej symetrii. raz musi rzemien przechodzic nad trzema raz nad dwoma rzemieniami (w 10tce). To ciekawe, zawsze uznawalem to za blad, tylko zrzucanie od razu 4 rzemieni wydawalo mi sie nielogiczne. ale jak sie przygladam rysunkom to zmiana symetrii moze miec swoj urok Uśmiech
Przejscie z 12 na 10 a potem na 8 i 6 bedzie oczywiscie dawalo duzo plynniejsze przejscia na calej dlugosci bata co chyba jest niezbedne przy nylonowce i bardzo przydatne przy skorze. Będę probował to uzyskać robiąc teraz nylonowy bacik (to przez was dranie, tak mnie wzielo ze musze uplesc cokolwiek!! Chichot )
« Ostatnia zmiana: Maj 13, 2008, 09:21:23 wysłane przez jones »

po 24 latach robienia batów zrobiłem turk head z pamięci za pierwszym podejściem...
po 24 latach robienia batów zacząłem się  uczyć na nowo jak je robić...
po 24 latach robienia batów w końcu załapałem co to jest lead shot...
po 24 latach strzelania z bata ucze sie crackow na nowo...
  • kooniu
  • "łojciec " bo tak ;)
  • Administrator
« Odpowiedz #16 : Maj 13, 2008, 04:59:10 »

przy większej ilosci rzemieni masz duuuzo możliwości kombinowania, mozesz pleść chesspatern biorąc 2lub 3 rzemienie, tak samo przy normalnym splocie , mozesz po jednej stronie przy dziesięciu wkladac pod 3 a po drugiej stronie pod 2 wychodzi niby niesymetrycznie a jednak ma symetrie bo tył jest lustrzany, i wiele wiele innych - prawdziwa zabawa zaczyna sie od 16 rzemieni  ;)i 2 kolorach, a przy 24 czy 36 można pisać, tworzyć wzorki - na razie jest to przedemna, jeszcze mi moja umiejętność wycinania rzemieni na to nie pozwala z kasa nie puszcza żeby gotowe rzemienie kupowac - ale zabawa jest przednia  Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech

a co do tracenia to ja tracę po jednym rzemieniu, wiec czasem mam po jednej stronie inna ilosc rzemieni niż po drugiej nie na długim dystansie ale ok 10, 15 cm plotę taka przejściówkę żeby ładnie ubywało z grubości

z gówna bata nie ukręcisz ....

( do I need another whip? No. Do I want another whip? Yeah. ) (from COW forum )
kooniowe baty- http://kooniu.whips.pl

mam stronkę!!!!! http://kooniu.whips.pl
  • jones
  • Sr. Member
« Odpowiedz #17 : Maj 14, 2008, 01:40:47 »

ja tez nigdy nie wytracam od razu po dwa, trace jeden i kilka cm dalej drugi z pary.

po 24 latach robienia batów zrobiłem turk head z pamięci za pierwszym podejściem...
po 24 latach robienia batów zacząłem się  uczyć na nowo jak je robić...
po 24 latach robienia batów w końcu załapałem co to jest lead shot...
po 24 latach strzelania z bata ucze sie crackow na nowo...
Strony: Pierwsza 1 [2]
Skocz do: