Strony: [1]

Punktacja w routines

0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
  • Kiścień
  • Administrator
Punktacja w routines
« : Luty 29, 2008, 11:23:43 »

Witam,

najpierw proszę wsyztskich chętnych do zawodów, o zapoznanie się z tym i wypowiedzenie na ten temat.

Zaczne od tego, że nie biore udziału w routines Język. Bo to raczej nie ma sensu i ktoś musi sędziować. Podejmuje się tego w routines. Mrugnięcie Kooniu mam nadzieje, ze weźmie targeting, albo może Wemi tak jak w zeszłym roku. Wszytsko jedno.

Wracając do routines. Każdy z uczestników podejmuje się wykonania 10 cracków, uprzednio zapisanych na kartce. Każdy z nich wykonujesz po 4 razy. Może to być każdy z cracków podanych w spisie w dziale zasady. Na razie nie tworzymy swoich, ani nie robimy warjacji(zmienionych) routines. Byłoby to za dużo jak na drugi raz Uśmiech.

Sposoby punktacji - po wybraniu 10 routines/cracków, otrzymujemy maksymalną liczbe punktów(tak tak, nie strzeliłeś jeszcze, a już wygrałeś Mrugnięcie). Każdy sędzia (powinno być ich dwóch) punktuje wszystkie Twoje błędy i je odejmuje od ogólnej puli. Za każdy routine możemy dostać maks 20 pkt, za 10 daje nam to 200 pkt. Jak że jest dwóch sędziów i oceniają oni oddzielnie, możemy dostać łacznie 400 pkt.

Za co odejmuje się punkty i ile - Odejmuje się punkty za:
* 1-2 pkt -> bicze ocierają się o ciało, bicz nie strzelił do końca, nie trafiłeś odpowiednio crackiem w czasie.
* 3-4 pkt -> zerwałeś falla 4 pkt, zerwałeś crackera 3 pkt.
* najwięcej punktów odbiera się za splatanie biczy. Wtedy dzielisz ilosc punktów za dany routine (przykąłdowo robiłęs routine za 16 pkt) przez dwa ( i masz routine za nie 16, a 8 pkt) i od tego sędziowe odejmują punkty.

Teraz tak. Mam świadomość tego, że jest mało osób z dwoma biczami. Dlatego wybierzcie te cracki które można zrobić na jedną ręke, i naprzykałd zmieniajcie płaszczyzny czy cos takiego (wszystko jest w tabeli, w dziale zasady). Niedługo dam filmiki z pokazanmy płaszczyznami itp.

Nagrodą za pierwsze miejsce jest 5 ft stock whip, pleciony z 12 rzemieni.

Pozdrawiam

Nie przyjmuję zamówień.
  • kooniu
  • "łojciec " bo tak ;)
  • Administrator
Odp: Punktacja w routines
« Odpowiedz #1 : Marzec 03, 2008, 03:29:20 »

zasady sa jasne, punktacja tez, co do technicznycvh umiejetnosci nie ma problemów bo moge np. wybrac 9 cracków które strzelam prawá reká, i jeden który strzelem oburecznie- tak akurat mam Mrugnięcie oczywiscie z gury ustawia mnie to na mniejszej ilosci punktów ale to juz niejako taktyka jest- lepiej strzelic poprawnie latwiejsze cracki niz wpakowac sie w cos co sie ma nieogarniéte  Spoko
co do sedziowania to faktycznie w rutinez sedzia jest niezbedny (szkoda ze nie wystartujesz  :-\choc z drugiej strony bylo by to granie do jednej bramki  Mrugnięcie)
w tergetingu nie ma z tym problemów bo wystarcza ktos do liczenia stráconych kubków i oceny ich stanu wiec kazdy jest to w stanie zrobic .

ps. bez wzglédu czy wezmé udzial czy tez nie jakis bacik tez przeznacze na nagrodé - moze za targeting? bedzier to albo upleciony specjalnie lub jeden z mojej kolekcji

z gówna bata nie ukręcisz ....

( do I need another whip? No. Do I want another whip? Yeah. ) (from COW forum )
kooniowe baty- http://kooniu.whips.pl

mam stronkę!!!!! http://kooniu.whips.pl
  • kicur
  • Newbie
  • *
Odp: Punktacja w routines
« Odpowiedz #2 : Marzec 14, 2008, 07:17:54 »

Przeczytałem. Pewnie bede. Z politowaniem
Strony: [1]
Skocz do: