Strony: [1]

DNA :)

0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
  • buzz
  • Ursus americanus ;)
  • Hero Member
  • bydle niedobre
DNA :)
« : Maj 13, 2007, 12:38:57 »

Z resztek paracordu z Trollwhipa powstał taki mały (body 2,5ft) stock-figter - szybka jest franca i strzela całkiem łądnie jak na takiego smyka. Pleciony z 4 linek paracordu, rdzeń taki jak w Trollu (linka stalowa, liny o 2 grubościach i owijka z ducktape). Splot filofanowy ale również po modfikacjach - tym razem plotłem w "dobrą" stronę ale po zapleceniu na siłę "rozkręciłem" ciasny splot (wiecie, tak jak za gówniarza robiło się "pokrzywę" ) i powtało coś co od razu skojarzyło mi się z modelem łańcucha DNA Uśmiech Uśmiech Uśmiech
Rączka dorabiana na szybkensa Uśmiech
Trochę namotałem ale nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć (jestem na etapie smarowania rysuneczków do tych moich zrytych pomysłów - prosze więc o trochę cierpliwości Uśmiech )

A oto łon: DNA (Dynamiczny Napierdalacz Adwersarza)

Zdjęcia jak zwykle Smutny Mrugnięcie
Dzięki dla fotosik.pl

...Mamy już takie same telewizory jak oni, takie same kosmetyki... i tostery. A nasze jedzenie już dawno przegoniło ich jedzenie np. ... kiełbasa przegoniła...
  • kooniu
  • "łojciec " bo tak ;)
  • Administrator
Odp: DNA :)
« Odpowiedz #1 : Maj 14, 2007, 12:48:29 »

2,5 to faktycznie maluszek  , fajny taki ,mozna strzelać w domu jak pogoda kulawa

z gówna bata nie ukręcisz ....

( do I need another whip? No. Do I want another whip? Yeah. ) (from COW forum )
kooniowe baty- http://kooniu.whips.pl

mam stronkę!!!!! http://kooniu.whips.pl
  • Farulf
  • Hero Member
  • przymusowy odwyk :(
« Odpowiedz #2 : Maj 14, 2007, 12:51:21 »

Ile paracordu potrzeba na takiego malucha?
  • buzz
  • Ursus americanus ;)
  • Hero Member
  • bydle niedobre
« Odpowiedz #3 : Maj 14, 2007, 03:27:52 »

2,5 to faktycznie maluszek  , fajny taki ,mozna strzelać w domu jak pogoda kulawa

... albo i żonę do garów pogonić Mrugnięcie Mrugnięcie Mrugnięcie
Dzięki kooniu Uśmiech - bardzo sobie cenię Twoje pochwały (a co - wazeliny w stosunku Szefa Dziau  nigdy dość Mrugnięcie Mrugnięcie Mrugnięcie )

Ile paracordu potrzeba na takiego malucha?

O ile mnie pamięć nie myli to do tego weszło koło 12 - 15 m (w tej chwili nie pamiętam Uśmiech )

...Mamy już takie same telewizory jak oni, takie same kosmetyki... i tostery. A nasze jedzenie już dawno przegoniło ich jedzenie np. ... kiełbasa przegoniła...
  • kooniu
  • "łojciec " bo tak ;)
  • Administrator
« Odpowiedz #4 : Maj 14, 2007, 07:55:01 »

sporo wchodzi tego paracordu  :special: stąd cena bata z nylonu niewiele nizsza jak ze skóry  Smutny ale i tak zrobie sobie niedługo cowwhipa z paracordu  ;> czekam na paczke - oliwka, czarny i żółty  8D

a Ty niedzwiedziu konia pod włas nie bierz  Mrugnięcie

z gówna bata nie ukręcisz ....

( do I need another whip? No. Do I want another whip? Yeah. ) (from COW forum )
kooniowe baty- http://kooniu.whips.pl

mam stronkę!!!!! http://kooniu.whips.pl
  • buzz
  • Ursus americanus ;)
  • Hero Member
  • bydle niedobre
« Odpowiedz #5 : Maj 15, 2007, 06:41:00 »

Kooniu - no żartowałem z tą wazeliną Mrugnięcie Uśmiech Uśmiech
Linki mi wyszło sporo ale to może wina rodzaju spolotu. (na Trollwhipa poszło ponad 45m)   A odnośnie zaplatania paracordu to to jest masakra - chyba z racji tego że to z załozenia nie plącząca się (albo słabo plącząca się) linka to dociągnięcie splotu zabiera dwa razy więcej czasu. W pierwszy dzień zaplatania poobdzierałem sobie paluchy (a łap delikatnych to raczej nie mam). Trzeba jednak powiedzieć że po skończeniu paracord daje znacznie ładniejszy efekt niż zwykła linka. (Nie zmienia to faktu ze następny bat będzie ze zwykłej linki - tak dla równowagi Mrugnięcie Uśmiech Uśmiech Uśmiech )

Strony: [1]
Skocz do: