Strony: Pierwsza 1 [2] 3 Ostatnia

Bat i tancerka i drzewo czyli koniowe zajawki na temat

0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
  • albert
  • Newbie
  • *
Odp: Bat i tancerka i drzewo czyli koniowe zajawki na temat
« Odpowiedz #15 : Lipiec 07, 2008, 09:44:33 »

Bicz do hużdania sie na nim ma inna konstrukcję i nie nadaje sie do pokazów celnosci strzału tylko do "robienia hałasu"
  • jones
  • Sr. Member
« Odpowiedz #16 : Lipiec 14, 2008, 04:35:12 »

trzeba uwazac zeby za blisko nie podejsc bo mozna sie bolesnie trafic w rekę.  Zaciskanie tez zalezy od jakosci bata... i szerokosci talii tancerki Język

po 24 latach robienia batów zrobiłem turk head z pamięci za pierwszym podejściem...
po 24 latach robienia batów zacząłem się  uczyć na nowo jak je robić...
po 24 latach robienia batów w końcu załapałem co to jest lead shot...
po 24 latach strzelania z bata ucze sie crackow na nowo...
  • albert
  • Newbie
  • *
« Odpowiedz #17 : Lipiec 15, 2008, 07:11:30 »

No moje tancerki to maja talię około 60 cm więc dystans muszę skrócić (5,5m bicz) do około 4m potrzebuję około dwóch zwojów by bicz się zacisnął , zresztą ten numer rzadko wykonujemy stroje tancerek bardzo się brudzą a wiecie jaki problem potem jest z dziewczynami to też owijamy na ręce. By bicz dobrze sie owinął i strzelił to musi minać cel o centymetry dopiero wtedy jest efekt mój nauczyciel mawiał że trafić a owinąć to różnica 5 cm, cos w tym jest :)Po tym weekandzie postaram sie wrzucić jakieś filmiki tylko proszę was nie uczcie sie z nich bo zrobicie wiecej szkody jak pożytku sobie, nie mam tu na myśli ran i zadrapań ale błędne ruchy reką i biczem, wiecie koledzy gry w szchy można sie nauczyć z ksiażek, ale sztuk walki i władania bronią nie ,to nie możliwe lub cholernie trudne (tu podziwiam wszyskich tych co sami doszli do sporej wprawy we władaniu biczem).Ja w ciagu roku wykonuje około 50 pokazów z biczem więc pewnie najwiecej z was ćwiczę jest to warunek dla dobrego pokazu  ja zwijam bicz na rece ustawionej prostopadle lub równolegle do toru lotu bicza. zasada 5 cm  Uśmiech  obowiązuje zawsze Duży uśmiech
  • Kiścień
  • Administrator
« Odpowiedz #18 : Lipiec 15, 2008, 08:27:26 »

Tutaj sporo osób potrafi już owijać inne osoby Uśmiech Jest to bardzo prosty trick. Ja i cała masa osób na tym forum, uczyła się tylko w filmików.

Nie przyjmuję zamówień.
  • albert
  • Newbie
  • *
« Odpowiedz #19 : Lipiec 15, 2008, 08:30:02 »

tak ten trick wymaga cwiczen i jakejs masochistki :)ale ne jest trudny
  • Kiścień
  • Administrator
« Odpowiedz #20 : Lipiec 15, 2008, 08:32:04 »

e tam. Jak sie dowiedziałem, że musze strzelić obok celu to już żaden problem jak się umie strzelać.

Nie przyjmuję zamówień.
  • tomek9210
  • Hero Member
« Odpowiedz #21 : Lipiec 15, 2008, 08:45:50 »

Najgorzej jest z szyją, bo jest typowy odruch i osoba owijana boi się - normalne Język

A whipmaker needs patience...and a good playlist.
  • albert
  • Newbie
  • *
« Odpowiedz #22 : Lipiec 15, 2008, 08:50:50 »

Numer z owijaniem szyji jak i z obcinaniem cygara ,papierosa robi sie jak pacjet ma zawiązane oczy raz bo nie widzi i nie drgnie a dwa nie dostanie po oczach w razie czego
  • Kiścień
  • Administrator
« Odpowiedz #23 : Lipiec 15, 2008, 08:52:22 »

rok temu jak trenowałem ścinałem papierosa Język bez zawiazywania oczu Chichot Teraz tego nie robie niestety Smutny Ale szyje normalnie obiwjam też bez zawiązywania. Po pierwszym razie Mrugnięcie osoby mi ufają.

Nie przyjmuję zamówień.
  • albert
  • Newbie
  • *
« Odpowiedz #24 : Lipiec 15, 2008, 09:27:26 »

Mi też ufają w zespole ale wiesz jak to jest dziewczyna na wideo nie ma zawiązanych oczu da sie zrobic ale trzeba to powtarzac
  • Kiścień
  • Administrator
« Odpowiedz #25 : Lipiec 15, 2008, 09:32:58 »

No w kazdym razie, ja to robie bez zasłaniana komuś oczu. Jest to niepotrzebne reaczej według mnie. Oczywiscie im wiecej bezpieczeństwa tym lepiej Uśmiech

Nie przyjmuję zamówień.
  • albert
  • Newbie
  • *
« Odpowiedz #26 : Lipiec 15, 2008, 09:38:52 »

strzał z bicza moze spowodować drgnięcie osoby choć juz reczej po fakcie to nastapi ale zawsze przy kwiatku w ustach raczej nie zawiązujemy oczu ale przy cygarze zawsze iskry z żaru mogą narobic krzywdy zupelnie nie potrzebnej
  • Kiścień
  • Administrator
« Odpowiedz #27 : Lipiec 15, 2008, 11:56:08 »

przy cygarze popieram w 100%. Tutaj ja bije sie w pierś, że nei zwracałem do tej pory na to uwagi.

Nie przyjmuję zamówień.
  • albert
  • Newbie
  • *
« Odpowiedz #28 : Lipiec 15, 2008, 12:25:03 »

No nie masz powodu by sie bic w piersi wiesz albo jest to forum gdzie miłośnicy tej broni rozmawiają dyskutują by było lepiej albo to nie ma sensu. tak na marginesie myślę by zmontowac ekipę nauczyć szystkiego co sam umiem (patrz pomysł na forum o IJ)i "przytrzec nosa" mistrzom Europy ale to na przyszły rok mamy szansę nagrody sponsorów chyba tez znajdę .
  • jones
  • Sr. Member
« Odpowiedz #29 : Lipiec 15, 2008, 05:26:39 »

musisz pamietac albert ze na tym forum sa ludzie zarowno poczatkujacy jak i weterani... nie mozesz wychodzic z zalozenia ze trenujesz tu z nas najwiecej, kiedy nie wiesz dokladnie ile kto trenowal. ja na przyklad robie wrapy od kilku ladnych lat, wczesniej cwiczylem je tez sporo czasu na słupkach, pokazał mi to Alex Jacob ktory z tego zyje..., obwijam ludzi na kazdej imprezie sredniowiecznej, bywa ze idze to w dziesiatki osob... zdazalo mi sie obwijac cale wycieczki.... i wcale nie twierdze ze cwicze czesciej niz inni Język to samo tyczy sie targetingu, który "uprawiam" na ludziach chyba z 5 lat, a poprzedzilem to 2 latami regularnych cwiczen....to mi z kolei pokazal cyrkowiec z francji....  to ze jedna rzecz nam nie wychodzi to nie znaczy ze nie jestesmy dobrzy w innych, kazdy z nas ma tu swoja specjalnosc Uśmiech 

po 24 latach robienia batów zrobiłem turk head z pamięci za pierwszym podejściem...
po 24 latach robienia batów zacząłem się  uczyć na nowo jak je robić...
po 24 latach robienia batów w końcu załapałem co to jest lead shot...
po 24 latach strzelania z bata ucze sie crackow na nowo...
Strony: Pierwsza 1 [2] 3 Ostatnia
Skocz do: